MENIU

Au apărut noi detalii despre mutarea ambasadei României la Ierusalim: ”Într-o săptămână”

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, marți, că acum două zile a primit ultimul aviz de la ”ultimul minister” și că analizează avantajele și dezavantajele mutării ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. O decizie în acest sens ar urma să fie luată săptămâna viitoare.

”Am primit și ultimul aviz. O să prezentăm în cursul săptămânii viitoare. Deocamdată suntem în etapa în care analizăm care sunt avantajele și dezavantajele. Se vor prezenta reprezentanților politici și sigur că atunci se va lua o decizie. Eu cred că într-o săptămână. Din câte știu ultimul minister care ne-a transmis observațiile. S-a întâmplat deja acum două zile, deci nu e o problemă în timp foarte mare”, a spus ministrul de Externe, citat de stiripesurse.ro.

În luna iunie, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că o decizie privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim ar anula orice şansă ca ţara noastră să fie votată membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

"O să fiu foarte franc. O astfel de decizie ar anula instantaneu orice şansă a României de a fi votată membru nepermanent în Consiliul de Securitate, nu numai acum, ci şi pentru viitor", a declarat Iohannis, după întâlnirea avută la Palatul Cotroceni cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak.

Șeful statului a subliniat că ”decizia nu este la Guvern”, ”dar dacă dumnealor vor să facă o evaluare o pot face”.

Americanii nu impun României mutarea ambasadei la Ierusalim. Ce ne cere administrația Trump

Mai multe articole despre:
Israel ambasadă tel aviv. ierusalim