MENIU

Atentat Ankara. Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru preşedintele Erdogan

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, după atentatul cu maşină capcană produs duminică, la Ankara, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 37 de oameni şi alţi 125 au fost răniţi.

"Am primit cu tristețe vestea atentatului care a avut loc la Ankara în seara zilei de 13 martie 2016. Vă asigur că România este alături de dumneavoastră și de poporul turc în aceste momente grele și doresc să transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața, cât și tot sprijinul pentru autoritățile din Turcia", susţine preşedintele Klaus Iohannis.

"România condamnă cu fermitate acest nou atac soldat cu numeroase victime nevinovate şi rămâne angajată să lupte alături de Turcia şi comunitatea internaţională împotriva terorismului. Vă rog primiţi, stimate domnule Preşedinte, asigurarea înaltei mele consideraţii", mai spune şeful statului, într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Reamintim că o maşină capcană a explodat, duminică, lângă o staţie de autobuz din cartierul Kizilay. La câteva sute de metri se aflau Ministerul Justiţiei şi de cel de Interne, dar şi fostul birou al premierului. În urma deflagraţiei, mai multe vehicule au luat foc, iar 37 de oameni au murit. 23 dintre aceştia au fost ucişi pe loc. După explozie, filmată de camerele de supraveghere, s-au auzit mai multe focuri de armă. Alte 125 de persoane au fost rănite.