MENIU

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a sesizat CNCD cu privire la legea pensiilor speciale

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a sesizat miercuri, 16 decembrie 2015, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma adoptării în Parlamentul României a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) consideră acest act o sfidare la adresa cetăţenilor României, dar şi o încălcare a drepturilor omului şi un act de discriminare, prin tratamentul diferențiat aplicat cetățenilor României.

Modalitatea de calcul a pensiilor trebuie să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii români, în concordanţă cu Constituţia României care prevede în art. 16, alin. 1 că: "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări", subliniază AID într-un comunicat publicat pe aid-romania.org.

În acest context, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a solicitat un punct de vedere asupra acestui caz Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a fi înaintat Curţii Constituţionale a României.