MENIU

ASF plăteşte 12 salarii angajaţilor care depun până pe 19 august cerere de plecare voluntară

<p>80% dintre firme reclamă legislaţia instabilă și nivelul ridicat al fiscalității</p>

Angajaţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care vor depune până la 19 august cereri de încetare a contractului individual de muncă vor primi, în două tranşe, compensaţii echivalente cu 12 salarii brute lunare, potrivit unui document al instituţiei obţinut de MEDIAFAX.

"Planul Voluntar îşi propune să ofere salariaţilor angajaţi în cadrul autorităţii pe bază de contracte individuale de muncă (CIM) posibilitatea de a-şi exprima liber opţiunea în vederea încetării CIM prin acordul părţilor. (...) Încetarea CIM în cadrul Planului Voluntar va avea loc efectiv începând cu ultima zi lucrătoare a lunii august 2014, conform unui calendar stabilit de autoritate, dar nu mai târziu de 30 septembrie 2014", se arată într-o informare ASF adresată salariaţilor instituţiei.

Prevederile planului de încetare voluntară a raporturilor de muncă sunt menţionate şi în Contractul colectiv de muncă al salariaţilor ASF pentru perioada 2014 - 2015.

Consiliul ASF a hotărât aplicarea acestui plan în data de 30 iulie. Decizia a avut la bază concluziile "Raportului privind analiza structurii organizaţionale a Autorităţii ASF", întocmit de PricewaterhouseCoopers Audit, precum şi analizele interne ale instituţiei.

Mai multe articole despre:
salarii bani angajaţi ASF