MENIU

Antonescu: Parlamentul este garantul statului de drept; Cazurile Cosma şi Chiţiou sunt regretabile

Antonescu: Parlamentul este garantul statului de drept; Cazurile Cosma şi Chiţiou sunt regretabile

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că Parlamentul este garantul statului de drept, prin mijloacele sale, contrar afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, menţionând că votul în cazurile lui Daniel Chiţoiu şi Vlad Cosma sunt lucruri regretabile.

Întrebat cum vede afirmaţiile şefului statului privitoare la faptul că Parlamentul nu ar respecta statul de drept, Antonescu a răspuns: "Cred că în general şi în toate acţiunile sale Parlamentul se încadrează în standardele statului de drept şi este într-un fel, şi cu mijloacele sale, un garant al statului de drept (...) Dacă afirmaţia se referă la voturi din ultima vreme, cazul Cosma, cazul Chiţoiu...şi anume faptul că votul dat de o majoritate în Parlament şi într-un caz şi în altul prezintă într-adevăr un obstacol de pildă în calea acţiunii Parchetului, DNA-ului, sigur că da. Acesta este un lucru şi este regretabil, dovadă că noi am avut o altă opţiune şi am votat altfel", a declarat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că prin votul din Parlament în cazul fostului ministru liberal al Finanţelor Daniel Chiţoiu se confirmă că Guvernul Ponta este unul corupt, menţionând că majoritatea a refuzat iar să lase justiţia liberă.

Preşedintele a prezentat, marţi, la Cotroceni, într-o declaraţie de presă, situaţia tuturor parlamentarilor care au primit aviz împotriva începerii urmăririi penale sau arestării, despre care a spus că "reprezintă o radiografie transpartinică a corupţilor" din legislativ.

"Facem eforturi uriaşe să deschidem porţile Schengen, pentru toţi românii şi pentru economie, parlamentarilor din majoritatea parlamentară nu le pasă", a spus şeful statului, citând din nou partidele din care fac parte cei care ayu primit avize pozitive în Parlament: "Varujan Vosganian, PNL, Laszlo Borbely, UDMR, Victor Paul Dobre, PNL, Daniel Chiţoiu, PNL, Cosma Vlad, PSD, Ion Stan, PSD".

Preşedintele a acuzat în continuare Parlamentul, arătând că, indiferent de situaţie partidelor la putere sau în opoziţie, aceştia oameni şi cei care sunt colegi cu ei în grupurile parlamentare, îi apără fără rezerve chiar făcând rău României şi discreditând statul român, ca voinţă politică împotriva corupţiei".

"Degeaba instituţiile statului îşi fac treaba, dacă deasupra lor se aşează eticheta «Lipsă de voinţă politică, în lupta împotriva corupţiei». Statul este discreditat. Asta s-a realizat şi azi cu finul Chiţoiu, care e parte dintr-un angrenaj mult mai mare gestionat de naşul Ruşanu şi cu tentacule în toate structurile fiscale şi financiare ale statului", a mai afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că este doar în situaţia de a constata, pentru că nu are cum să influenţeze deciziile Parlamentului, dar românii trebuie să fie informaţi, cine le face rău şi cine îi discreditează.

Mai multe articole despre:
parlament PNL Crin Antonescu Daniel Chiţoiu