MENIU

Antonescu: Nu am în program revenirea la conducerea PNL

Crin Antonescu a precizat la Realitatea TV, că nu are în program să revină la conducerea PNL, adăugând că este de părere că este vremea unor figuri proaspete la șefia partidului.

Fostul președinte PNL a declarat, în exclusivitate la „ Primetime News”, că nimeni nu l-a înlăturat de la conducerea PNL, dar nu are în plan revenirea la șefia partidului: 

”Ce cred în legătură cu viitorul PNL? E foarte important ca acest partid să aibă atenţia concentrată şi bătălia câştigată pe identitate. Am spus, şi nu am motiv să revin, nu am în program revenirea la conducerea PNL. De ce? Pentru că e un lucru simplu. Nimeni nu m-a înlăturat de la conducerea PNL, nimeni nu mi-a condiţionat rămânerea de un scor electoral. Dacă voiam să conduc PNL, rămâneam acolo”, a spus acesta. 

Mai mult, Antonescu a mai spus că în opinia sa, este timpul ca la șefia partidului să fie puli la încercare oameni cu experiență politică,  dar care nu sunt figuri publice bincunoscute: 

”Nu doresc acest lucru şi cred că este vremea unor figuri proaspete. Nu este vorba de vreo oboseală, numai că energia oamenilor se poate consuma şi în alte moduri mult mai plăcute decât politica. Cât am fost preşedinte PNL, am avut aproape o obsesie în legătură cu faptul că oameni din societatea civilă trebuie aduşi în clasa politică. Nu l-am ratat pe Iohannis. Au fost miniştri, parlamentari, cred că acest proces trebuie să continue. Pentru conducerea partidului cred că este bine să se pună la încercare oameni care au vechime, au experienţă politică, ştiu despre ce e vorba, dar care nu sunt figuri publice binecunoscute”, a afirmat Antonescu.