MENIU

Antonescu: Dreapta trebuie să-și unească forțele, să-și unească efoturile într-un front anti-PSD

Antonescu: Dreapta trebuie să-și unească forțele, să-și unească efoturile într-un front anti-PSD

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineață, după anunțarea primelor rezultate ale europarlamentarelor, că drepta va trebui să-și unească forțele și efoturile într-un "front anti-PSD", menționând că aceasta este o urgență din punctul său de vedere.

"PNL este, și acesta e un lucru pe care vi-l garantez și pe care toate deciziile ulterioare începând de azi îl vor dovedi, este cea mai puternică forță de opoziție în acest moment față de PSD și față de Guvernul său și că orizontul politic care se deschide este al unei bătălii stânga – dreapta. În sensul acesta PNL nu are niciun fel de ezitare în asuma lupta pe partea dreaptă a eșicherului politic", a afirmat Antonescu.

El a precizat că inclusiv propunerea ca viitorii europarlamentari ai PNL să adere la PPE este determinată de acest obiectiv. "Sensul acestei decizii, pe care sper să o luăm împreună, este aceea că dreapta trebuie să-și unească forțele. Dreapta trebuie să-și unească forțele în Europa, dreapta trebuie să-și unească forțele în România, și sper ca la ședința BPN această decizie să fie validată, să fie luată, de către colegii mei", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că se referă la "unirea eforturilor" dreptei. "Cred că este absolut evident că în acest moment lucrurile sunt cumva simplificate pe scena politică și că toți cei care au o viziune comună, inclusiv de natură doctrinară, înțelegem prin dreapta, sunt lucruri care vor trebui lămurite, trebuie să-și unească eforturile. Pentru mine urgența în continuare nu se formulează pe etaj doctrinar, dreapta, ci urgența se formulează – așa cum am spus și în campania electorală – unui larg front anti-PSD în vederea alegerilor prezidențiale", a mai declarat Antonescu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că, în ședința de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că "Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist".

Mai multe articole despre:
alegeri PNL Crin Antonescu dreapta europarlamentare