MENIU

Antonescu, despre războiul din PSD şi ce se va alege de PNL după Congres

Crin Antonescu a vorbit, într-un interviu-eveniment acordat jurnalistului Realitatea TV Rareş Bogdan, despre cum vede războiul intern din PSD, dar şi despre felul în care vor arăta lucrurile în PNL după Congresul în care va fi ales noul preşedinte al partidului, cei doi candidaţi fiind Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. 

Întrebat despre posibila schimbare a premierului, Antonescu a spus: "E o altă surpriză. Nu e plăcută sau neplăcută dar, credeţi-mă că nu am niciun motiv de simpatie pentru PSD, este mai mult neplăcută".

Politicianul a analizat situaţia în care se află PSD, nu la mult timp după ce a reuşit să câştige alegerile cu un scor remarcabil de bun, atrăgând atenţia asupra lucrurilor care sunt importante pentru marele public, explicând că, în viziunea sa, principalii actori politici din România "întorc spatele realităţii".

"Contează să existe un Parlament serios, o majoritate eficientă. Opoziţia câştigă aparent din dezarticularea unei majorităţi sau unei puteri şi surpriza e cu atât mai mare cu cât, ne place sau nu, PSD a avut un scor record în alegeri. Ce a putut face PSD cu scorul acesta, nu doar în această criză, care ia proporţii comice, ci de când a câştigat alegerile, e spectaculos....în mod negativ.

Ai senzaţia că actorii importanţi întorc spatele realităţii şi lucrurilor care contează. Indiferent ce se întâmplă acolo, misiunea liderilor unui partid care a câştigat aproape jumătate din voturile exprimate, nu este să îşi regleze la vedere şi fără succes raporturile de forţă din interiorul unei ierarhii, care nu interesează nici publicul şi nici partenerii externi", susţine Crin Antonescu. 

Fostul lider liberal a vorbit şi despre situaţia din PNL, partid aflat înaintea unui Congres important, care ar putea decide viitorul partidului.

"Dincolo, vorbesc de PNL acum, există scuza Congresului, dar să vedem ce se întâmplă după, dacă totuşi oamenii care câştigă sau pierd se întorc cu faţa către realitate, pentru că iar nu interesează pe nimeni din public cum va ţine domnul Orban cont de vocea primarilor şi cum va reuşi unul sau altul dintre candidaţi să îi mulţumească pe "şefii de clan".

Politicianul a punctat faptul că niciun membru al clasei politice româneşti nu are niciun merit în vizita lui Iohannis în SUA. 

"Nu văd niciun merit al clasei politice din România în vizita lui Iohannis în SUA. Până când nu a venit certificarea acestei întâlniri, se tot discuta....Faptul că printre puţinele lucruri pe care preşedintele a insistat a fost alocarea a 2% pentru apărare, există nişte merite...certe. Dar eu cred că dacă nu era lumina prea puternică, combatanţii politici din România puteau să nici nu observe ce s-a petrecut, pentru că întâlnirea era, după părerea lor, treaba lui Trump şi a lui Iohannis. Dacă adversarii şi chiar prietenii lui Iohannis nu vor renunţa la comentarii meschine, cum că aşa şi-ar fi asigurat un al doilea mandat, atunci e un dezastru", crede Antonescu.