MENIU

Antonescu: Băsescu ar fi un foarte bun antibăsist după "canoanele antibăsismului mecanic"

Antonescu: Băsescu ar fi un foarte bun antibăsist după "canoanele antibăsismului mecanic"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că şeful statului ar fi "un foarte bun antibăsist" după "canoanele antibăsismului mecanic", acuzând faptul că preşedintele Traian Băsescu foloseşte fiecare prilej pentru a "înjura" şi a "insulta" într-o anumită direcţie politică.

"Domnul Băsescu ar fi putut fi un foarte bun antibăsist, pe gustul domnului Ciuvică, de exemplu. De ce? Pentru că exact așa cum sunt canoanele antibăsismului mecanic, și domnul Băsescu consideră că este normal ca, de câte ori deschide gura, de câte ori vorbește, mai ales de la pupitrul prezidențial, să înjure într-o anumită direcție și anumiți oameni, că are motiv sau nu are (...) Exact cum cred că domnul Ponta, de pildă, în calitatea sa de prim ministru, nu în calitatea sa de Victor Ponta, ar trebui să nu mai negocieze cu mare pompă cu oameni care urcă singuri scările și care pleacă așa cum au venit, cred că și domnul Băsescu ar trebui să înțeleagă că, în calitate de președinte, are dreptul și chiar datoria de a spune clar ce crede că nu este în ordine într-o decizie guvernamentală, într-o lege, că de aceea are și dreptul de a o retrimite, într-o chestiune majoră. A veni și a insulta mereu pe criterii strict partizane lideri politici, șefi de partide, oameni politici pe motiv că nu-ți plac nu este un motiv de urmat, ci un model care sper să se încheie odată cu spectaculoasa, dar sterila, stearpa activitate prezidențială a lui Traian Băsescu", a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a acuzat faptul că în presă a fost făcută de către jurnalişti şi comentatori publici o asociere între persoana sa şi dosarele deschise unor lideri PNL.

"Acuzaţia, insinuarea cu atât mai mult unor comentatori politici, a unor jurnalişti altfel adevăraţi, posturi de TV, privitoare la implicarea mea în treburile justiţiei sau în dirijarea justiţiei împotriva unor colegi din partidul meu, sau insinuarea sau acuzaţia directă preluată şi de membrii PSD cum că DNA, de pildă, s-ar amesteca în PNL ajutându-mă pe mine, aşa ceva este peste orice închipuire (...) A insinua înţelegeri între mine şi Traian Băsescu şi DNA, în triunghi, este cea mai mare mizerie pe care am putut-o vedea în 24 de ani", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat faptul că partidul pe care îl conduce este "singurul partid care niciodată nu a intervenit sau nu a căutat să influenţeze mersul justiţiei".