MENIU

ANI verifică averea Elenei Udrea

<p>Elena Udrea </p>

ANI s-a autosesizat și verifică declarația de avere a Elenei Udrea, după anchetările din cele două dosare.

Inspectorii ANI au sesizat că există neconcordanțe în declarația de avere. 

Deputatul PMP Elena Udrea este urmărită penal în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Elena Udrea este sub control judiciar din 29 ianuarie până în 29 martie şi trebuie să se prezinte la Secţia 2 Poliţie în zilele de marţi şi vineri, ea având şi interdicţie să plece din Capitală fără încuviinţarea procurorului de caz. Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, este arestat preventiv în dosarul Microsoft, alături de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În arest preventiv au fost, până în 25 ianuarie, şi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae, aceştia fiind în prezent în arest la domiciliu. În dosarul Microsoft mai sunt vizaţi alţi opt foşti miniştri: senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Pe de altă parte, în dosarul "Gala Bute", Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, fiind suspectaţi de fapte de corupţie. După ce DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, deputatul PMP a declarat că implicarea sa în dosarul "Gala Bute" este legată de declaraţiile pe care le-a făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea, arătând că este o încercare de "intimidare" şi de "decredibilizare" a sa.

Mai multe articole despre:
avere Elena Udrea ANI control