MENIU

ANI: Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a fost în incompatibilitate

ANI: Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a fost în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mihai Adrian Ştef, a fost în incompatibilitate atât în perioada 2008-2012, când a fost vicepreşedinte al CJ, cât şi în noul mandat de şef al instituţiei, întrucât a deţinut simultan şi alte funcţii.

Mihai Adrian Ştef a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare în mandatul 2008-2012, iar din 2012 este preşedintele instituţiei.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Mihai Adrian Ştef a deţinut, în mandatul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi funcţia de administrator al SC Stef & CO SRL, respectiv din 21 iunie 2008 până în 21 aprilie 2009, precum şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul "Stef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată", din 21 iunie 2008 până în 18 iunie 2012.

De asemenea, în perioada mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mihai Adrian Ştef a deţinut, simultan, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul "Stef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată", în perioada 18 iunie 2012 - 30 mai 2013.

"Astfel, Ştef Mihai Adrian a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d şi g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «(…) funcţia de (…) preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (…) funcţia de (…) administrator (…) la societăţile comerciale (…) calitatea de comerciant persoană fizică", se arată într-un comunicat de presă de vineri al ANI.

Mihai Adrian Ştef a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Mai multe articole despre:
primar ANI Satu Mare incompatibil