MENIU

Andronic: Dragnea NU MOARE, Tudose NU SE PREDĂ! Pot apărea surprize...

Dan Andronic - Aşezaţi-vă liniştiţi la locurile voastre: VIN RUŞII!

,,Tudose sau Dragnea. Ieri stăteam de vorbă cu unul din liderii PSD. Extrem de vocal la televizor, e un tip simpatic care spune lucrurilor pe nume. Atunci când nu este la televizor. Îl întreb politicos.Care-i situația în PSD? Ce se întâmplă mâine? Nimic, îmi spune. Liviu (n.n. Dragnea) trebuie să se împace cu noi, nu cu Tudose! Păi tu crezi că Tudose avea atâta tupeu dacă nu eram noi în spate?  Cine erau NOI? Păi, în linia întâi sunt Nicolae Bădălău, Felix Stroe, Adrian Țuțuianu, eventual Marian Oprișan. În spate sunt și alți nemulțumiți'', scrie în EVZ jurnalistul Dan Andronic.

,,Despre Mihai Tudose cei din PSD - aripa Dragnea spun că reprezintă Sistemul, Mihai Tudose le răspunde că nu el bea șprițuri și tăia porci la T14. Despre Liviu Dragnea, cei din tabăra Tudose invocă umbra Binomului Coldea - Dâncu în umbra deciziilor președintelui PSD, răspunsul fiind că nu mai există legături directe între cei trei de ani buni. 

Ambele tabere vorbesc despre tendințele dictatoriale ale lui Liviu Dragnea, modul haotic și discreționar în care a numit secretari de stat și reprezentanți în companiile de stat, despre lipsa de comunicare și opacitatea deciziilor la nivel înalt.  Nimic special, e tipic pentru PSD. Conducerea colectivă este o poveste bună de adormit copiii, iar baronii pot (doar) profita pe termen scurt de disensiunile dintre cei doi lideri ai PSD.

O problemă spinoasă va fi demisia ministrului de Interne Carmen Dan. Rămân ferm la ideea că aceasta a mințit atunci când a anunțat descoperirea microfonului în locuința sa.  Pentru această prostie trebuie să plece! Nu face altceva decât să ducă în derizoriu eforturile celor care încearcă să scoată la iveală abuzurile reale ale Statului-Paralel.

Ținând cont de discuțiile pe care le-am auzit zilele acestea, există o mișcare care ne arată că se poate ajunge la o retragere a sprijinului politic tuturor celor care îl susțin pe Mihai Tudose. O strategie riscantă în care îmi permit să nu cred, având experiență directă în PSD încă pe vremea lui Adrian Năstase. După cum nu cred nici în dispariția lui Liviu Dragnea din fruntea social-democraților.

Cu alte cuvinte, cred că asistăm doar la o retorică amenințătoare în care cele două tabere își ascut săbiile în public. Dragnea NU MOARE, Tudose NU SE PREDĂ! O explicație simplă a situației din PSD și un răspuns la fel de simplu la ceea ce se va întâmpla azi. Nimic fundamental. Aceeași bălteală. 

Ar fi (mai) înțelept să se întoarcă la problemele guvernării, la Declarația 600, la pachetul de reformă a legilor Justiției, la sărbătorirea reală a Centenarului, nu la cheltuirea banului public pentru bucuria sicofanților, etc.

De asemenea, s-ar putea să mă înșel, iar unul din cei doi, Dragnea sau Tudose să devină istorie după ședința de astăzi. Dacă vă întrebați ce va face președintele Klaus Iohannis și aici răspunsul este simplu: Popcorn și Cico! Orice surpriză în afara scenariului pe care vi l-am propus este în avantajul său!

 

 

Mai multe articole despre:
demisie PSD Dragnea iohannis Tudose badalau