MENIU

Andrei Țăranu, la Realitatea PLUS: „PNL-ul a crescut în defavoarea USR-ului, nu în defavoarea PSD-ului”

andrei taranu jocuri de putere

Politologul Andrei Țăranu a intervenit prin telefon, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, realizată de Oreste Teodorescu. El a făcut o analiză în ceea ce privește lupta politică din România, pe eșichierul Dreptei politice.

Andrei Țăranu: „PNL a început racolări de la PSD, mai ales în ceea ce privește primarii. Vedeți cazul domnului Chirica de la Iași. Electoratul PNL-ului a fost dezamăgit de decizia luată, de aceea a scăzut în sondaje. USR s-a constituit ca un partid anti-sistem, dar a devenit sistemic la momentul actual. Însă nu are lideri și nici nu poate lupta cu PNL, declarându-se de centru-dreapta. PNL-ul a crescut în defavoarea USR-ului, nu în defavoarea PSD-ului. Când USR-ul își arogă o ideologie de centru-dreapta, e foarte greu să lupte cu PNL. Noi avem două tipuri de Dreapta: una religioasă și una progresistă, care  nu prea se pot înțelege între ele. În ceea ce privește PMP-ul, acest partid face jocurile domnului Băsescu.”

Din totalul celor care ar vota la alegerile parlamentare, 40,7% spun că ar opta pentru PNL. În schimb, PSD urcă la 25,8%, cel mai bun nivel de la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Următorul partid în topul politic, USR, creditat cu 10 la sută din opţiuni. PMP – 3,6 %, UDMR – 4,4%, ALDE – 4,3 %, Pro România – 4,6% și PLUS – 3,5%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 11 – 28 februarie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Mai multe articole despre:
PSD PNL USR PLUS