MENIU

ANDREI PLEŞU despre clasa politică: Ponta elaborează legi ca să-i dea un cap în gură lui Băsescu

ANDREI PLEŞU despre clasa politică: Ponta elaborează legi ca să-i dea un cap în gură lui Băsescu

ANDREI PLEŞU. Pe scena politică este o atmosferă ca la stadion. Politicienii nu fac nimic, dorm pe ei şi îşi urmăresc doar interesele. Iar Victor Ponta elaborează legi ca să-i dea un cap în gură lui Băsescu. Aşa a caracterizat Andrei Pleşu situaţia din politica românească.

Potrivit lui Andrei Pleşu, acum mai accentuat ca niciodată, politicienii îşi dedică tot timpul luptelor şi intrigilor.

ANDREI PLEŞU.  "Primul ministru, a spus el de altfel, ia decizii privitoare la tara ca sa l contrazica pe basescu sau ca sa i dea un cap in gura. Politica capului in gura e politica a tarilor inca ne articulate".

Pleşu subliniază că luptele între partidele politice pun în pericol economia ţării.

ANDREI PLEŞU. "Faptul ca ma misc intr o atmosfera de stadion, faptul ca ma misc intr o atmosfera de secte care se excomunica reciproc faptul ca si in opozitie unii sun suparati pe ailalti si vehement suparati si in coalitia de guvernamant apar tot felul de fite istovitor pentru sufletul national, pentru linistea publica, este contraproductiv pentru economia nationala".

Potrivit lui Andrei Pleşu, politica românească nu are niciun model demn de urmat.

ANDREI PLEŞU. "Dupa fiecare numire intrebare mea este de unde i-au scos??? De unde i-au scos, de unde au aparut figurile astea. care arata cum arata, vorbesc cum vorbesc si sunt netrebnici, in sensul ca nu fac nimic, nevrednice, in sensul ca dorm pe ei si interesati stric de propriile lor calcule"

În conculzie, Pleşu, caracterizează toată clasa politică printr-o singură frază... : "Uneori am senzatie ca este o combinatie intre rea-vointa, rea-credinta si prostie, in care prostia este decisiva."