MENIU

Anca Dragu, atac la Cîțu: „Vrem să vedem implicare din partea guvernului în privința creșterii prețurilor”

Anca DRagu, atac la Cîțu. Foto/Inquam

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că se aşteaptă de la Guvern măsuri active în privinţa creşterii inflaţiei, a preţurilor, aşa cum s-a procedat şi în alte ţări. Dragu a subliniat că Guvernul trebuie să se asigure că populaţia nu va fi afectată de creşterea inflaţiei.

Dragu a spus, la Palatul Parlamentului, că nu este de acord cu afirmaţia premierului Florin Cîţu potrivit căreia lupta pentru conducerea PNL nu a afectat guvernarea şi reformele.

"Nu sunt de acord cu această afirmaţie, cred că este evident", a adăugat ea.

Preşedintele Senatului a subliniat că Guvernul trebuie să se asigure că populaţia nu va fi afectată de creşterea inflaţiei.

"Inflaţia este asociată deficitului bugetar foarte mare. Nu este o surpriză pentru un economist. Dar Guvernul trebuie să se uite cu atenţie la măsurile pe care să le propună tocmai pentru a se asigura că cetăţenii, mai ales cei cu venituri mici, care sunt cei mai afectaţi de inflaţie, sunt protejaţi. La ultima şedinţă a coaliţiei, care avut loc înainte de această criză, am cerut premierului să vină cu o analiză despre creşterea preţurilor, despre creşterea preţurilor la energie şi cu propuneri. Cu siguranţă că vrem să vedem măsuri active din partea Guvernului, măsuri care s-au luat şi în alte ţări", a explicat Dragu.

Mai multe articole despre:
anca dragu inflatie florin citu criza economie