MENIU

Americanii au plecat cu tancurile, pe stradă, de la Constanța la Brașov

A inceput ‪‎Marsul Cavaleriei‬. De la baza Mihail Kogalniceanu, din Constanța, prin Ploiesti, Brasov catre Cincu, sute de membri ai U.S. Army din 2d Cavalry Regiment si ai Forţele Terestre Române ale Ministerul Apararii Nationale, alaturi de 80 de mijloace tehnice strabat Romania si vor sa se intalneasca cu românii. Ambasada SUA la București a postat mai multe fotografii pe pagina de facebook, de la evenimentul inedit.

Vehiculele militare sunt împărţite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic. Oricum, pe parcursul traseului există unele restricţii de circulaţie. Reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA au arătat că "Marşul Cavaleriei" demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare".

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că, în perioada 15 mai - 6 iunie, 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa la exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare reală şi cu trageri de luptă "Sarmis 15", în garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.