MENIU

Ambasadorul SUA la București a pozat cu steagul secuiesc

Ambasadorul SUA la București a pozat cu steagul secuiesc

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost surprins într-o fotografie care a născut reacţii pe reţelele de socializare. Diplomatul american, aflat într-o vizită în judeţele Covasna şi Harghita, s-a fotografiat alături de oficiali ai UDMR cu steagul Ţinutului Secuiesc. Autorităţile locale din judeţul Covasna i-au cerut ambasadorului american sprijin pentru comunitatea maghiară. Printre revendicări se număra păstrarea şi afirmarea identităţii naţionale.

Pe pagina de socializare a Ambasadei SUA de la Bucureşti nu apare această imagine. În schimb, primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, prezent în partea stângă a fotografiei, a postat-o pe pagina sa de Facebook. În poză mai apare şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. Ambele persoane sunt cercetate de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Primul este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar cel din urmă a fost reclamat la DNA pentru abuz în serviciu.

Fotografia a fost preluată şi de alţi reprezentanţi ai UDMR, printre care deputatul Marko Attila.

În timpul vizitei ambasadorului american, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că, în ultimii ani, nu au mai fost respectate drepturile comunităţilor maghiare. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a spus că aşteaptă din partea Ambasadei SUA "o implicare mult mai profundă şi mai activă" cu privire la problemele semnalate de autorităţile locale.

La finalul întâlnirii, Hans Klemm a recunoscut, într-o discuţie cu presa, că este "confuz", iar concluzia sa a fost că trebuie să studieze situaţia.

 

 

 

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rareş Bogdan, s-a declarat şocat de imagine, motivând că în această situaţie e vorba fie de inconştienţă, fie de ignoranţă.

 

 

 

 

Pe contul Ambasadei SUA la Bucureşti sunt o serie de 10 fotografii din cadrul turneului din zonă al ambasadorului Hans Klemm.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a vizitat, marți, județul Covasna, pentru a doua oară în decurs de un an de la preluarea funcției, la invitația autorităților locale.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE DE ULTIMA ORA AICI!!!

Mai multe articole despre:
Antal Arpad Tamas Sandor James D. Pettit Hans Klemm