MENIU

Ambasadorul Marii Britanii: Este o compasiune europeană pentru a face ceva pentru aceşti refugiaţi

Ambasadorul Marii Britanii: Este o compasiune europeană pentru a face ceva pentru aceşti refugiaţi

Marea Britanie este un partener strategic al României din 2011. Iar acest parteneriat este bazat pe doi piloni: unul este cel de prosperitate, celălalt este securitatea. Declaraţia a fost făcută de trimisului britanic la Bucureşti, Paul Brummell, care a vorbit în exclusivitate în emisiunea Ambasador România despre legătura Londra-Bucureşti, dar şi despre situaţia din Siria.

"Avem un parteneriat strategic care a fost semnat în 2011 care este bazat pe doua piloni, unul este cel de prosperitate, celălalt este domeniul securitate. Şi eu cred că acest pilon de securitate este un pilon foarte important şi foarte productiv. Aţi menţionat coloborarea în ceea ce priveşte informaţia şi deja am discutat provocări foarte serioase cum ar fi terorism internaţional, trafic de fiinţe umane, traficul de droguri. Şi eu cred că acest fel de colaborare, schimburile sunt foarte importante şi ajută forţele de ordine din ambele părţi", a afirmat Paul Brummell.

Diplomatul a precizat că Marea Britanie va primi mii de refugiaţi din Siria.

"Este o compasiune europeană pentru a face ceva pentru aceşti refugiaţi, fie tabere în Siria, fie în Europa şi primul ministru britanic a anunţat că Marea Britanie va primi mii de refugiaţi. Parlamentul britanic deja a votat importante acţiuni militare. Este un aspect foarte important umanitar. Şi ministrul britanic al apărării este un donator improtant în Siria şi încearcă să ajute populaţia de acolo. Este un rol pentru toţi membrii din Uniunea Europeană împreună cu partenerii de le NATO", a mai spus ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.