MENIU

Ambasada SUA reacţionează în cazul vandalizării casei Elie Wiesel

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă „în mod categoric” vandalizarea Casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei.

„Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă în mod categoric recenta vandalizare a Casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei. Declaraţiile denigratoare la adresa laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, a preşedintelui Trump şi a altor lideri reprezintă un atac antisemit impardonabil şi un afront revoltător la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului. Facem apel la denunţarea de către toţi a acestui gest şi luarea de atitudine ori de câte ori au loc manifestări ale urii sau prejudecăţii. Ambasada îi încurajează pe cei care au informaţii despre această faptă să ofere sprijin autorităţilor care o investighează”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Statelor Unite la București, remis realitatea.net.

Casa memorială a scriitorului Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei, județul Maramureș, a fost vandalizată cu trei înscrisuri antisemite. Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş, în prezent este în desfăşurare o anchetă și există deja un cerc de suspecți. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România a solicitat administratorilor Casei memoriale "Elie Wiesel" din Sighetu Marmaţiei şi organelor judiciare şi de anchetă "să trateze cu maximum de responsabilitate" incidentul de vineri noapte.