MENIU

Ambasada SUA, reacție dură după ce deputatul Ion Ochi a fost salvat de la arestare

<p>Ambasada SUA a &icirc;nceput să tipărească din nou vize temporare sau de imigrare</p>

Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere, a precizat, joi, la solicitarea MEDIAFAX, Ambasada SUA, după ce Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reţinere şi arestare preventivă a deputatului PSD Ion Ochi.

"Aşa cum am declarat anterior, nu comentăm cazuri individuale, dar unul dintre principiile de bază ale democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere", se arată în răspunsul misiunii diplomatice. Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi "pentru" şi 152 "împotrivă". Deputaţii s-au exprimat asupra solicitării DNA prin vot secret cu bile. Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventivă, că nu credea să ajungă vreodată subiect de spectacol mediatic şi că în pofida dificultăţilor a rămas un om onest şi are toată deschiderea pentru justiţie.

"Nu credeam vreodată să ajung să fiu subiect de spectacol mediatic. E trist să ajungi în faţa Parlamentului să fii nevoit să te dezvinovăţeşti când eşti nevinovat", a spus Ochi în faţa deputaţilor.

El a explicat că atunci când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a susţinut reabilitarea unui drum judeţean şi au existat suspiciuni cu privire la atribuirea contractului de achiziţie publică, dar DNA Braşov a dat în 2014 neînceperea urmăririi sale penale. Ochi a relatat că acelaşi dosar a fost redeschis în 2015, cu acelaşi fapte, iar DNA cere arestarea sa preventivă, având în vedere calitatea sa de parlamentar şi de membru al unui partid aflat la guvernare, scrie Mediafax