MENIU

GALERIE FOTO. Alina Gorghiu, în vizită în SUA. Ce a făcut şi cu cine s-a întâlnit

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a postat mai multe fotografii şi informaţii referitoare la întâlnirile pe care le-a avut în vizita pe care o face în SUA. Astfel, liberala s-a întâlnit cu  Donald Rumsfeld, fost secretar al Apărării in SUA, dar şi cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanților pentru statul Indiana. În fotografii apare şi George Maior, ambasadorul României în SUA.

Redăm, în continuare, postările de pe facebook ale Alinei Gorghiu:

"Am avut o întâlnire extrem de plăcută cu Jackie Walorski, membră a Camerei Reprezentanților pentru statul Indiana. Doamna Walorski e o prietenă adevărată a României și cunoaște bine țara noastră, unde a și locuit o perioadă și a înființat o fundație de caritate pentru ajutorarea copiilor nevoiași. Discuția pe care am avut-o a vizat inclusiv tematica de gen. Jackie Walorski este una dintre promotoarele îmbunătățirii legislației americane care penalizează violența contra femeilor. I-am spus doamnei Walorski că România face progrese legate de combaterea violenței domestice și am vorbit, totodată, despre inițiativa PNL pentru echilibrul de gen în politică", a scris Gorghiu.

 Aceasta a mai făcut precizări şi despre întâlnirea cu Donald Rumsfeld:

"Întâlnirea cu Donald Rumsfeld, pe care am avut-o la Washington, a fost un moment pe cât de așteptat, pe atât de interesant pentru mine. Domnia sa este o personalitate a politicii americane: de două ori Secretar al Apărării al SUA, în timpul mandatelor președinților Gerald Ford (1975-1977) și George W. Bush (2001 - 2006), ambasador al SUA la NATO și membru al Congresului Statelor Unite.
Am avut șansa de a descoperi în persoana domnului Rumsfeld un lider extrem de deschis, cu un extraordinar simț al umorului și un bun cunoscător al realităților geopolitice din spațiul țării noastre. Donald Rumsfeld este și un prieten vechi al României, aderarea țării noastre la NATO petrecându-se în timpul ultimului său mandat de Secretar al Apărării.
Discuția pe care am purtat-o mi-a întărit convingerea că parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite are rădăcini solide, nu numai la București, ci și la Washington", se mai arată pe facebook.