MENIU

Alina Gorghiu, după apariția înregistrării audio cu deputatul PNL, acuzat că negocia absențe la moțiune: „Nu e vocea colegului meu”

Sursa foto: Arhivă

Alina Gorghiu a negat, luni seară, că deputatul de Timiș Cosmin Șandru a încercat să mituiască un deputat AUR pentru a nu vota marți la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

După ce au apărut dovezi privind o înregistrare audio care surprinde discuția dintre Cosmin Șandru și reprezentantul AUR, Alina Gorghiu a respins acuzațiile, susținând că de fapt nu e vocea colegului său.

„Sunt sigură că toate aceste informații pe care le aveți se vor prezenta oriunde este nevoie. Înțeleg că s-a făcut plângere, mă bucur că este o plângere. Cu cei de la AUR se pare că în condiții instituționale se poate rezolva problema, altfel domniile lor știu doar cu pumnul și bătaia. Eu îl știu pe Cosmin Șandru. Nu este vocea colegului meu, măcar atâta lucru să poată confirma orice deputat care îl cunoaște. E un noroc că nu e vocea domniei sale”, a precizat Alina Gorghiu, la un post TV.

Reacția acesteia vine în contextul în care liderul AUR, George Simion, susține că parlamentari ai formațiunii politice ar fi fost contactați de lideri PNL pentru a negocia votul la moțiunea de cenzură.

Acesta a anunțat că, în cursul zilei de luni, se va depune o plângere la Direcția Națională Anticorupție, împotriva liberalilor, și că vor fi prezentate înregistrările care vor dovedi că acuzațiile sunt adevărate. George Simion, copreședintele AUR, a declarat, luni, la Parlament, că are înregistrări audio și video cu aceste convorbiri, pe care le va face publice.

„Este doar modalitatea domniilor lor de a atrage atenția pentru ziua de mâine, ziua în care probabil că moțiunea de cenzură va atrage toate privirile. Pentru noi agenda a fost alta, suntem destul de serioși și responsabili și nu se pune problema să cumpere un vot sau două. Diferența e una destul de mare, de câteva zeci de parlamentari.

S-a discutat despre modalitatea în care, mâine, parlamentarii PNL participă la moțiune, nu votează moțiunea. Nu e nimic nou. Disciplina de partid este limpede. Colegii care votează moțiunea este în afara partidului”, a declarat Alina Gorghiu.

Mai multe articole despre:
Alina Gorghiu inregistrare audio pnl deputat pnl