MENIU

Gorghiu, despre rezultatul PNL din Bucureşti: Este dezamăgitor. Un alt candidat nu avea scor mai bun

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că scorul obținut la București este "dezamăgitor", dar a adăugat niciun alt candidat din interiorul partidului nu ar fi putut să obțină un scor mai bun decât cel al lui Cătălin Predoiu.

"Este limpede pentru toată lumea că la București scorul este dezamăgitor. Însă analiza de miercuri din Biroul Politic Național și analizele ulterioare pe care le vom face vor arăta niște concluzii și niște pași pe care PNL îi va face ca să recuperăm un electorat de dreapta. (...) Vreau să-i mulțumesc și eu lui Cătălin Predoiu. A fost o campanie intensă, energică și a prezentat un program coerent, după părerea mea, un program extraordinar de bun care poate fi folosit de oricare dintre consilieri pentru a promova proiecte bune pentru Capitală", a afirmat Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a spus că niciun alt candidat din interiorul partidului nu ar fi obținut un scor mai bun ca Predoiu.

"Niciun alt candidat din interiorul PNL nu cred că ar fi obținut un scor mai bun ca domnul Predoiu. Asta pentru a închide orice scenariu și discuție că am auzit că există genul acesta de discuție și preocupare. În ceea ce privește restul de candidați, dați-mi voie să-i felicit pentru că sunt foarte mulți tineri care au pierdut mai mult decât onorabil, unii dintre ei au pierdut la câteva zeci de voturi. (...) Sunt oameni tineri cărora le garantăm că vor face parte din garnitura de lideri și pe viitor", a completat Gorghiu.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, la rândul său, că scorul obținut la București nu este pe departe ceea ce și-ar fi dorit partidul, adăugând că demisia lui Cătălin Predoiu de la șefia organizației din Capitală este gestul acestuia și va fi acceptată.

"Demisia lui Cătălin Predoiu este gestul domniei sale, este o decizie a domniei sale și singur am acceptat-o. Și eu la un moment dat am candidat pentru București și am pierdut și am fost în această situație. Predoiu va rămâne membru de bază al partidului, este prim-vicepreședinte și, după o perioadă de odihnă de câteva zile, sunt absolut convins că va reveni în linia întâi a partidului", a adăugat Blaga.

Alina Gorghiu a anunțat că miercuri în ședința Biroului Politic Național se va discuta despre cine va prelua poziția de președinte al organizației București.