MENIU

Alina Gorghiu demisionează de la şefia PNL: Nu există altă opţiune decât depunerea mandatului

<p>Alina Gorghiu &nbsp; - sursa:&nbsp; <a href="http://inquamphotos.com/photo/3659/SEDINTA---BIROU-POLITIC-NATIONAL---PNL---PARLAMENT.html#.VRKl5uGDTGs" target="_blank">Inquam Photos</a> / Ovidiu Micsik</p>

Alina Gorghiu a anunţat că va demisiona din fruntea PNL, iar în decursul zilei de marţi va avea loc o şedinţă a BPN, în care se va desemna conducerea interimară a partidului. "Am avut încă de ieri discuţii cu colegii mei şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decat depunerea mandatului", a spus Gorghiu. 

Redăm, integral, declaraţia de presă pe care a susţinut-o Alina Gorghiu:

"Doresc, în primul rând, să mulțumesc, încă o dată electoratului de dreapta pentru voturile pe care ni le-a acordat. Cred în continuare că oferta electorală a PNL a fost una bună, atât în ceea ce privește candidaturile, cât și în privința programului electoral. 

Cu toate acestea votul a fost covârșitor Pentru PSD. Le recunoaștem victoria. Au un program de guvernare pe care trebuie să și-l pună in aplicare. Le urez să aibă capacitatea să-și indeplinească toate promisiunile. Noi vom face opoziție și ne vom asigura că viitorul guvern își va respecta promisiunile pentru care a fost votat. 

Am avut o discuție cu liderii partidului și i-am informat că nu există alt gest decât depunerea mandatului meu de Președinte. A fost o onoare pentru mine să fiu liderul acestui partid, doi ani de zile. Vă asigur că e un partid puternic care va trece cu bine peste acest nedorit rezultat.

De altfel, și alți lideri din conducerea partidului își asumă demisia.

Astăzi după-amiază voi avea o întâlnire cu Președinții de filiale, iar mâine am convocat Biroul Politic Național.
Le voi propune colegilor mei convocarea Convenției pentru a stabili cât mai repede noua conducere. Convenția trebuie să ofere un nou start, stabilitate și coerență actului politic din interiorul partidului nostru. Putem să o organizăm la începutul lunii februrarie. Mâine în cadrul BPN se va decide formula de interimat. 

Obiectivul este ca PNL să rămână solidar și să devină o opoziție puternică la PSD pentru că știm cu toții cum se comportă PSD la guvernare. Pentru asta, este însă nevoie de o conducere legitim aleasă și de performanță electorală", a spus Gorghiu.

Rezultate alegeri 2016. Cine intră în Parlament. Lista senatorilor şi deputaţilor pe judeţe

Numărătoarea voturilor s-a încheiat în mai multe județe. Au apărut deja numele candidaților care au obținut suficiente voturi pentru un loc de parlamentar. Sunt însă multe mandate care vor fi obținute la redistribuire. PSD-ul va avea în Parlament, 169 de deputaţi şi 69 de senatori. Partidul Naţional Liberal deţine 73 de mandate la Camera Deputaţilor şi 31 la Senat. USR are per total 25 de mandate la Camera Deputaţilor, iar UDMR-ul are la Camera Deputaţilor 25 de mandate, iar la Senat 10. ALDE va avea în Parlament, 8 senatori şi 19 deputaţi. 

Ca şi la alegerile locale din iunie, USR a luat în Capitală de două ori mai multe voturi decât PNL.

Prima poziţie în Bucureşti e păstrată de PSD. Social-democraţii şi-au asigurat deja 12 din cele 29 de mandate de deputat puse în joc la Camera Deputaţilor şi 5 din cele 13 de la Senat.

USR va avea 8 deputaţi şi 3 senatori de Bucureşti, în timp ce PNL prinde în această etapă de repartizare la nivel de circumscripţie doar 3 mandate de deputat şi unul de senator.

ALDE şi PMP intră cu câte 2 mandate în Camera Deputaţilor şi unul în Senat în Capitală, iar 4 mandate - două de deputat şi două de senator - vor fi repartizate în etapa naţională.