MENIU

Alina Gorghiu a anunţat programul de guvernare al PNL. Ce îşi propun liberalii

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat vineri, la Satu Mare, că programul de guvernare al partidului, ce va fi prezentat în campania electorală de la alegerile parlamentare, prevede reducerea TVA-ului la 16% în 2019 și a impozitării pe muncă la același nivel.

"Una dintre propunerile cheie ale programului de guvernare face referire la reducerea fiscalității în România. Vorbim de introducerea unei cote unice de 16%. Românii identifică în general partidul cu această cotă unică pe care am reușit s-o interzicem în 2004, motiv pentru care începând cu anul 2017, adică începând cu anul viitor vom putea discuta despre o modificare a taxelor pe muncă pentru că scăderea impozitării pe muncă este o dorință a mediului de afaceri din România, un rezultat firesc pe cale de consecință va fi să vedeți mai mulți bani în buzunarele tuturor românilor, ale contribuabililor", a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că programul va prevede reducerea impozitării salariilor iar cu o colectare îmbunătățită la buget se poate și reducerea TVA-ului la 16% din anul 2019. "Acum avem pentru angajat 16,5% și PNL propune 16%, însă pentru angajator vorbim de o reducere de la 21,5% la 16%.

Categoric înseamnă și pentru sătmăreni în plus pentru că știu că în județ dumneavoastră este un salariu mediu de 1495 de lei, cu 450 de lei mai mic decât media națională. Asta înseamnă o măsură bine venită inclusiv pentru sătmăreni. Cota unică de 16% nu doar la taxele pe muncă este prevăzută în programul de guvernare, avem aceeași cotă gândită, ajungând la 16% TVA-ul până în 2019.

Cred că acest lucru se poate realiza dacă gândim pași pentru îmbunătățirea colectării la bugetul de stat și prin responsabilitate bugetară", a mai spus copreședintele PNL. Alina Gorghiu a precizat că PNL își va prezenta în curând programul de guvernare pe care-l va propune românilor.