MENIU

Alexandru Rafila ar accepta postul de ministru al Sănătății într-un guvern PNL - PSD: Ce măsuri ar lua

Alexandru Rafila

Numele lui Alexandru Rafila, una dintre figurile politice cu cea mai mare încredere în spațiul public în perioada pandemiei, a fost vehiculat pentru postul de ministru al Sănătății într-un posibil guvern de coaliție PNL – PSD. Acesta spune că ar accepta postul.

Nu o exclud, în mod evident, am mai fost întrebat de foarte multe ori deja legat de această posibilitate, rămâne să vedem care va fi negocierea politică, soluţia şi în cazul în care mi se va face această propunere probabil că voi accepta. Vă spun de ce, din două motive. În primul rând că eu am fost un om destul de vocal în perioada anterioară, am dat şi multe sfaturi, soluţii sau posibilităţi de a încerca să rezolvăm lucrurile într-un mod mai bun. În momentul în care refuzi o astfel de poziţie, din după ce ce ai fost fie contestatar fieun sfătuitor, atunci rezultă că nu eşti serios”, a declarat Alexandru Rafila.

„Al doilea lucru pe care cred că aş spune da, sigur e foarte complicată situaţia în momentul de faţă şi este complicată, este legată de o abordare echilibrată, încerc să aduc oamenii la aceeaşi masă şi măcar să obţin o opinie majoritară care să fie favorabilă încheierii acestui episod dureros şi să spunem evitării unor episoade la fel de dureroase în cursul anului 2022”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a enumerat și care ar fi principalele măsuri pe care le-ar lua imediat: medicii de familie să poată prescrie antivirale, cei infectați să beneficieze imediat de un pachet de analize, pus accentul pentru vaccinarea categoriilor cele mai vulnerabile, persoanele de peste 80 de ani, unde procentul vaccinării este în jur de 20%, să convingă oamenii că boala este grea, să se declare atunci când sunt infectați, să nu circule și să răspândească boala, potrivit Hotnews.ro

Mai multe articole despre:
alexandru rafila ministru guvern pnl