MENIU

Aleşi să facă afaceri cu statul. Ce parlamentari au contracte cu instituţiile publice

Parlamentarii încă fac afaceri cu statul! Mulți dintre aleși sunt asociați la diverse companii, însă doar unii se încumetă să încheie contracte cu instituții publice. Și dacă nu o fac ei înșiși, atunci rudele lor. Este cazul unor deputați necunoscuți pentru publicul larg, dar la nivel local sunt adevărați afaceriști. 

In primul rand, deputatul PSD Alexandru Rotaru a incheiat 3 contracte cu Apele Romane din care a castigat peste 3.200 de lei pe luna. Tatal sau, Romica Rotaru, are nici mai mult nici mai putin de 21 de contracte cu statul din care a castigat peste 15.5 milioane de lei.

Ghilea Găvrilă este un alt deputat de la PNL care a încheiat contracte cu statul. Din cele 16 documente acesta a obţinut 125 de milioane de lei. La rândul său, social democratul Gheorghe Socotar a încheiat 17 contracte cu mai multe şcoli generale şi cămine culturale, obţinând în medie 240 de euro pe an.

Multe dintre contracte au fost încheiate înainte ca aceştia să ajungă în Parlament, dar ele sunt încă în desfăşurare. Legea le interzice aleşilor să facă parte din conducerile firmelor, dacă acestea au activitate sistematică şi efectivă.