MENIU

Adrian Porumboiu: Nu am nicio legătură cu Plahotniuc. "Nu ştiu cum arată, nu ştiu ce este cu el"

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a afirmat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere că nu îl cunoaşte şi că nu are nicio legătură cu milionarul Vladimir Plahotniuc. "Nu ştiu cum arată, nu ştiu ce este cu el, stiu doar că este din Republica Moldova şi nimic mai mult. Ştiu doar că are prieteni importanţi în România, asta este o altă discuţie, dar eu nu am avut nicio legătură cu el", a spus acesta, întrebat dacă a vândut o parte din afacerile sale agricole către miliardarul moldovean.

"Este adevărat că în urmă cu mai bine de un an de zile am tranzacţionat acţiuni ale companiei Racova către o firmă Delta, din Geneva, printr-o firmă din Republica Moldova, Transoil. Această tranzacţie este una complexă care din păcate nu s-a materializat, nu s-a încheiat încă. Existau anumite obligaţii contractuale pe care nu le-au achitat"; a mai spus omul de afaceri român.

Acesta a explicat că, de fapt, în această tranzacţie este vorba de separarea activităţilor care cuprind grupul Racova. "Atât şi nimic mai mult", a spus Adrian Porumboiu.

"Este o companie din Geneva, care are acţionari în Luxemburg şi în Geneva: un ceţăţean american, unul georgian. Eu mă ocup de afaceri în continuare. Deocamdată tranzacţia nu este încheiată, întrucât obligaţiile contractuale nu au fost respectate", a mai explicat acesta, adăugând că nu crede că în spatele aceste firme nu este un cetăţean din Republica Moldova.

"Tranzacţionarea a fost efectuată, dar existau anumite obligaţii pe care acea firmă trebuia să le achite, nu doar faţă de mine, ci şi faţă de alţi creditori, care nu au fost respectate", a precizat acesta.

"Cred că nu sunt atât de imbecil şi să nu realizeze dacă în spatele acestui grup s-ar fi aflat Plahotniuc. Nu am avut nici cea mai vagă banuială în acest sens. Dacă s-ar fi aflat în spatele afacerii, plăteau până acum ce aveau de plătit. Plahotniuc are bani, din câte am înţeles", a declarat Adrian Porumboiu, explicând că nu s-a vândut niciun activ, ci acţiuni, nici un teren.

Acesta a mai spus Racova admistrează 46.000 de hectare şi a plătit la bugetul de stat taxe de peste 380 de milioane de euro şi a avut în unele perioade de vârf şi 6.000 de angajaţi.

Întrebat de ce a decis să vândă active din Racova, acesta a spus că pentru ca firmele să nu intre în insolvenţă şi să îşi poată plăti datoriile era nevoie să caute un investitor.

De asemenea, Adrian Porumboiu a mai spus că atât Daniel Constantin, cât şi fostul premier Victor Ponta are o contribuţie la "nenorocirea" care s-a abătut asupra firmelor sale.

Mai multe articole despre:
Adrian Porumboiu Plahotniuc Racova