MENIU

Adrian Năstase: "Ar fi important să se ceară un vot de încredere în Parlament, după o remaniere"

Adrian Năstase

După eşecul din alegerile prezidenţiale, formula guvernamentală ar trebui revalidată în Parlament. O spune fostul premier Adrian Năstase care vorbeşte despre necesitatea unei eventuale remanieri guvernamentale. În plus, spune Năstase, votul românilor arată că este nevoie de coabitare între preşedinte şi premier.

Adrian Năstase a vorbit despre problemele din PSD, la evenimentul de lansare a celui mai recent volum al său, Cele două Românii.

"Pentru începutul sesiunii parlamentare ar fi important să se ceară un vot de încredere în Parlament, eventual pe o remaniere guvernamentală, astfel încât toate semnele de întrebare legate de legitimitatea formulei de guvernare şi a majorităţii parlamentare să poată fi spulberate printr-un vot in Parlament. Dacă nu, nu".

Năstase a apreciat că în politica românească e nevoie de linişte.

"Încolo de ceea ce se întâmplă de obicei după alegeri când şi una dintre tabere cere sânge pe pereţi, dar şi în interiorul taberei care a pierdut există cei care au o mare bucurie a exorcizărilor...eu cred că ar trebui să trecem de această fază, să căutăm linişte".

"Elementul de consensualitate, in primul rand pentru politica externă si dialogul pentru politica internă -ar trebui să fie elementele ale unei strategii politice a unei noi coabitari. Nu-i place acest termen noului presedinte, dar el a fost folosit în trei randuri in Franta. Un astfel de pact e determinat de alegatori prin votul pe care l-au dat", a mai spus Năstase.