MENIU

Adomniţei se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în PNL

<p>Adomniţei se autosuspendă din toate funcţiile deţinute &icirc;n PNL</p>

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, plasat joi în arest la domiciliu, a anunţat că se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în PNL.

Liberalul Cristian Adomniţei a declarat că e şocat şi totodată dezamăgit de decizia instanţei de a-l plasa în arest la domiciliu. Rl spune că se autosupendă din funcţiile deţinute în PNL, deşi se consideră nevinovat. Acesta precizează că va face publice toate documentele care au stat la baza apărării sale în faţa judecătorilor.

Cristian Adomniţei ocupă funcţia de co-preşedinte al filialei Iaşi a PNL şi pe cea de vicepreşedinte la nivel naţional al aceleiaşi formaţiuni. În schimb, el îşi va putea exercita, de acasă, atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Magistraţii ieşeni l-au audiat pe liderul liberal, în cursul zilei de miercuri, în cadrul unei şedinţe care a durat aproximativ şase ore. După finalizarea audierilor, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Iaşi, Diana Micu Cheptene, a decis să amâne pentru joi pronunţarea unei soluţi.

Adomniţei este acuzat de DNA că, alături de alte două angajate ale instituţiei, a făcut fraudă cu bani publici. Aceeaşi măsură, de arest la domiciliu, a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Iaşi şi în cazul a două subalterne ale lui Adomniţei - Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, cercetate în dosar şi care primiseră tot control judiciar în primă înstanţă. Totodată, demeia de afaceri Letiţia Pop, patroana firmei Laser Co din Iaşi, cercetată în dosarul de fraudare a fondurilor Consiliului Judeţean Iaşi va fi cercetată în stare de arest la domiciliu, măsura ei fiind, de asemenea, schimbată de Curtea de Apel.

La scurt timp după ce a ieşit din incinta Palatului de Justiţie din Iaşi, Cristian Adomniţei a mulţumit presei pentru a stat "alături de el" o zi întreagă, refuzând însă să facă vreo precizare referitoare la acuzaţiile care îi sunt aduse de procurorii DNA. Unul dintre avocaţii săi, Eduard Boz, la rândul său consilier judeţean din partea PNL, declara:

„Nu ne doream o soluţie pripită, e un semn bun faptul că preşedintele completului a decis să `şi ia răgazul necesar pentru a analiza toate aspectele invocate atât de noi cât şi de Direcţia Naţională Anticorupţie. E bine primită această conduită.”

Pe de altă parte, Ionel Nechita, avocatul Teodorei Jinga şi a lui Carmen Irimescu a precizat că nu se impune arestarea în cazul unor infracţiuni de genul celor reţinute în acest dosar.

“Până zilele trecute, practica judiciară la nivel naţional nu a permis luarea cele mai intruzive măsură preventivă pentru astfel de infracţiuni, considerate cu un grad de pericol redus”, a declarat Nechita.

Teodora Jinga şi Carmen Irimescu sunt angajate în cadrul CJ Iaşi şi, potrivit procurorilor, alături de Cristian Adomniţei, ar fi încercat să ascundă o serie de ilegalităţi comise în instituţie referitor la un contract semnat cu SC Laser Co SRL, administrat de Letiţia Popa, inculpată şi ea în dosar şi fina primarului Gheorghe Nichita.