MENIU

Zi decisivă în PSD: Se discută sancţionarea lui Nicolae Bădălău şi a lui Liviu Alexa

Ședință decisivă în tabăra social democrată. Conducerea interimară a PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, va pune în discuţie sancţionarea lui Nicolae Bădălău şi a lui Liviu Alexa. 

Mai multe organizații i-au somat pe cei doi să facă un pas în spate.

Comitetul executiv al partidului se reunește la ora 15.00 și ar putea decide sancționarea celor doi. 

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, cu privire la românii care muncesc și trăiesc în diaspora, organizația județeană a PSD Brașov a cerut zilele trecute excluderea din partid a acestuia. „PSD nu se va putea reforma cu adevărat atât timp cât astfel de derapaje sunt acceptate”, se arată în cererea PSD Braşov. Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a cerut „un an de penitență” pentru Bădălău.

De asemenea, mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale și s-au delimitate de declarația lui Bădălău. Printre ei Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Pe lângă o eventuală sancționare a lui Niculae Bădălău, în ședința CEx ar putea fi cerută și schimbarea președintelui PSD Cluj, Liviu Alexa, pentru derapajele acestuia în luările de poziție pe care le-a avut de când a preluat organizația.

În cadrul CEx PSD urmează să fie discutate, de asemenea, chestiuni organizatorice și legate de pregătirea Congresului PSD care ar urma să se desfășoare în luna februarie a anului viitor.

La ultima ședință a CEx, Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia de la șefia partidului, conducerea interimară fiind preluată de Marcel Ciolacu. Prin urmare, aceasta este prima ședință a Comitetului Executiv de când președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu este președinte interimar al partidului.

Viorica Dăncilă a anunțat că demisionează de la șefia PSD, la finalul unui CEx marțea trecută care a durat aproximativ șase ore. În cadrul ședinței, toți vicepreședinții PSD au demisionat, în timpul ședinței Comitetului Executiv, inclusiv Lia Olguța Vasilescu. Singurul care nu a vrut să demisioneze a fost Eugen Teodorovici, însă funcția acestuia de președinte executiv a fost desființată.

Mai multe articole despre:
PSD Nicolae Badalau Liviu Alexa Cex PSD