MENIU

PONTA, lansare cu fast, pe Arena Naţională: "Mi-e teamă să nu vă dezamăgesc!"

Victor Ponta

70.000 de social-democraţi şi simpatizanţi s-au strâns, astăzi, pe Arena Naţională, pentru a-l aclama pe Victor Ponta. Premierul s-a lansat în cursa pentru Cotroceni, chiar în ziua în care împlineşte 42 de ani. "Schimbarea nu înseamnă doar schimbarea unui sistem, a unui președinte, ci schimbarea tutoror românilor. Am învățat ceva foarte important de la Traian Băsescu, ce să nu fac dacă ajung președintele României!", a spus Ponta, într-un discurs dominat de patriotism.

UPDATE, ora 17.17. Victor Ponta a susținut, în discursul său de pe Arena Națională, că schimbarea nu stă doar într-un sistem politic și a subliniat că dorește să devină președintele tuturor românilor, care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire.

”Vreau să vă spun un lucru de la început, vedeți că iese soarele și în țara noastră, mai avem foarte puțin, 55 de zile și încă o bătălie de câștigat și vă chem pe toți să pornim pe drumul schimbării, pe drumul spre marea unire a tuturor românilor. Împreună, putem să facem atât de multe lucruri, pe care le facem separat, mult mai bine pentru România, dacă avem grijă unul de altul. Gândiți-vă că vom avea liniștea și siguranța pe care le dorim. Stimați români, vreau sa avem încredere unul în altul, că suntem români și că suntem mândri de asta. Schimbarea nu înseamnă doar schimbarea unui sistem, a unui președinte, ci schimbarea tutoror românilor. Vreau să fiu președintele al acelor români care sunt împreună și care au încrederea și speranța că vor schimba țara în bine. Sunt un român ca oricare alt român, sunt un român care îmi iubesc țara, care e mândru de ea. Sunt nepotul unui preot care m-a învățat că important este să crezi în Dumnezeul oricui, și că cel care crede în Dumnezeu e un om bun. Vă sunt recunoscător că, la 37 de ani, ati avut încredere sa ma alegeți în fruntea celui mai mare și puternic partid, din România. Am fost uniți și am câștigat toate bătăliile și o vom câștiga și pe cea din 16 noiembrie. Mi-e teamă să nu vă dezamăgesc. Vreau să fiu președintele al tuturor românilor, vreau să fiu președintele fiecărui român și vreau să reușim împreună Marea Unire. Am învățat ceva foarte important de la Traian Băsescu, ce să nu fac dacă ajung președintele României”, a spus Victor Ponta.

UPDATE, ora 17.O5. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat că situația actuală a societății românești impune o schimbare radicală și că, în acest sens, Victor Ponta este cel care o poate realiza.

”Sunt 25 de ani de când voința populară a decis să schimbe sensul și direcția României, spre o altă lume a democrației reale. Se putea face mai mult și mult mai bine. Din păcate, suntem departe de ceea ce ar trebui să fie. Avem încă de rezolvat probleme grave și complexe, multe venituri mici pentru majoritatea populației, servicii publice nesatisfăcătoare. Populația țării este derutată, descurajată și dezamăgită. Dezvoltarea, performanța și credibilitatea ei au fost afectate de mult prea multe ori. Și ceea ce este cel mai trist este că avem o societate dominată de ură și interesul personal. Cred că nu se mai poate continua așa. Avem nevoie de un suflu nou, de decizii concrete, de relansare, reconciliere și renaștere națională. Dragă Victor, eu cetățeanul, Sorin Oprescu, cred că ai capacitatea, inteligența, puterea și integritatea de a reda țara oamenilor ei, așa cum ei și-o doresc, am convingerea că ai maturitatea să iubești neamul acesta, pentru a fi acel conducător care să dea încrederea și speranta în viața acestui popor. Când câștigi alegerile, nu aceasta va fi victoria adevărată, atunci îți vei asuma o nobilă misiune, victoria adevărată va fi peste cinci sau șase ani, la sfârșit de mandat, când nu i-ai dezamăgit pe cei care te-au ales și i-ai mulțumit și pe cei care nu te-au votat”, a declarat Sorin Oprescu.

UPDATE, ora 16.35. Liviu Dragnea a deschis evenimentul de pe Arena Națională, printr-un discurs în care a subliniat de ce România are nevoie de un președinte precum Victor Ponta.

”Bun venit la această sărbătoare! Sunt onorat că am luptat alături de voi,  în campaniile trecute, și sunt onorat să conduc cea mai frumoasă campanie electorală. Am mai văzut această imagine în 2012, când am lansat candidații pentru alegerile parlamentare și acum suntem la fel de mulți. Ceea ce înseamnă că suntem o familie mare, care știe să se adune când istoria trebuie schimbată. Suntem buni, pentru ca suntem uniți. Am venit să îi oferim României un președinte demn de ea și sper ca, în noaptea din 16 noiembrie, să putem spune cele trei cuvinte: Victor Ponta, președinte! Victor Ponta va fi ales la urne și nu la masa verde. Acum, vine revanșa celor 7,4 milioane de români și totul începe aici, pe Arena Națională. Schimbarea începută în 2012 trebuie desăvârșită, în noiembrie, la alegerile prezidențiale. Am început lupta politică, care nu are cale de întoarcere. România are nevoie de un președinte care să știe cum să unească o națiune”, a declarat Liviu Dragnea.

UPDATE, ora 16.30. Evenimentul a început oficial, în jurul orei 16.30. După ce premierul a urcat pe scenă, a urmat intonarea imnului national.

UPDATE, ora 16:00. Lideri marcanţi ai PSD îşi fac apariţia la eveniment, dar și de la PC și UNPR. Unul dintre aceştia,  Mircea Geoană, s-a oprit să facă declarații. 

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a declarat că este de datoria Partidului Social Democrat să îl ajute pe Victor Ponta să câștige alegerile prezidențiale și că acest eveniment demonstrează, în acest sens, unitatea și capacitatea de mobilizare de care dispune partidul.

”Cel mai frumos cadou este să câștige alegerile prezidențiale, este un nou început. Este obligația noastră să îl ajutăm să câștige(...) Este un eveniment mare, de forță, care arată capacitatea de mobilizare”, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a mai precizat că ”îl susține din tot sufletul pe Victor Ponta”, în cursa pentru Cotroceni și că îl sfătuiește ”să rămână concentrat pe guvernare, pe mesaj” și ”să aibă încredere că, de data aceasta, PSD va reuși să dea președintele României”.

UPDATE, ora 15:50. Premierul Victor Ponta a sosit la Arena Naţională. Acesta a fost însoţit de Daciana Sârbu.

Ulterior, la eveniment şi-a făcut apariţia Radu Mazăre. Aşa cum era de aşteptat, el nu a venit singur. 50 de domnişoare l-au însoţit.

Pe Arena Naţională sunt aşteptaţi să-l aclame pe Victor Ponta 70.000 de oameni, câţi are municipiul Slatina.

Dincolo de gardul Arenei, cuvintele la adresa lui Ponta nu vor fi doar urale şi felicitări. Bucureşteniilor le este interzis să parcheze, să staţioneze şi chiar să-şi oprească maşinile pe 12 tronsoane rutiere până la ora 22:00.

BUCUREŞTI. Restricții dure pentru şoferi în ziua lansării lui Ponta la prezidenţiale - ZONELE AFECTATE

Nici ţânţarii nu vor strica atmosfera. Cu două zile înainte de eveniment, autorităţile au stârpit insectele din parcul aflat chiar lângă gardul Arenei Naţionale.

Victor Ponta și-a depus oficial candidatura la BEC

Candidatul PSD la alegerile preziențiale a declarat că își dorește "schimbare și unitate", precum și "încheierea a 25 de ani de tranziție, de la dictatură la o societate liberă".