MENIU

19 percheziții în București, Ilfov și Prahova, într-un dosar de evaziune

60 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice desfășoară joi 19 percheziții în municipiul București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare, informează un comunicat de presă al DGPMB.

Potrivit sursei citate, prejudiciul produs prin săvârșirea infracțiunii de delapidare se ridică la suma de circa 7,6 milioane de lei. Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2008-2013 suspecții, în calitate de reprezentanți ai unei fundații având ca obiect de activitate organizarea unor concursuri școlare, și-au însușit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reținut și vărsat la bugetul de stat impozitele cu reținere la sursă și au înregistrat în contabilitatea fundației cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile și înregistrarea achizițiilor fictive, se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei. În cauză au fost emise 29 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie aduse la sediul DGPMB în vederea continuării cercetărilor.

 Mai multe pe Agerpres