MENIU

1 iunie. "Ziua Porților Deschise", la Cotroceni. Iohannis, asaltat de cei aproximativ 300 de copii

Preşedintele Klaus Iohannis sărbătoreşte, luni, "Ziua Copilului" la Palatul Cotroceni, unde sunt așteptați să sosească aproximativ 300 de copii. Totodată, șeful statului le-a pregătit o surpriză mai multor copii din judeţul Argeş.

Înconjurat de cei aproximativ 300 de copii, Klaus Iohannis a susținut un scurt discurs, în cadrul căruia a subliniat faptul că "este o ocazie foarte frumoasă" și că este prima dată când invită "atâția copii și părinți, în această frumoasă Sală a Unirii din Cotroceni".

"Bine ați venit la Cotroceni. Sunt impresionat, faptul că ați venit într-un număr așa de mare și sunteți atât de bucuroși și entuziaști arată că, într-adevăr, astăzi este Ziua Copiilor. Este pentru prima oară când invit atâția copii și părinți, în această frumoasă Sală a Unirii din Cotroceni. Este o ocazie foarte frumoasă și arată că oricât de solemnă ar fi o sală, dacă este plină de copii, radiază de bucurie. Îi felicit pe cei de la Salvați Copiii care fac lucruri extraordinare, felicitări pentru Salvati Copiii. Înafară de faptul că este 1 iunie și este ziua voastră, a copiilor, avem și un eveniment foarte special, astăzi: Romfilatelia s-a declarat deschisă unei colaborări deschise și, astăzi, vom lansa împreună o ediție filatelică. Mulțumesc doamnei director pentru acest lucru.

Multumesc mult. Ați venit să sărbătorim împreună și nu o să țin un discurs foarte lung, dar ceva trebuie să mai spun. De Ziua Copiilor, la multi ani copiilor și tuturor adulților care, undeva într-un colț al sufletului, și-au păstrat ființa de copil! La multi ani tuturor!", a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, președintele executiv al ONG-ului "Salvați Copiii", Gabriela Alexandrescu, a făcut declarații:

"Domnule președinte, misiunea noastră este aceeași de 25 de ani. Încercăm să lucrăm pentru ca toți copiii să aibă șanse egale, indiferent de mediul din care provin și, în acești 25 de ani, peste 1 mil 50 de copii au fost cuprinși în campaniile și programele noastre educaționale de protecție socială. Poate că ar trebui să memorăm câteva lucruri și, bineînțeles, că aceste lucruri aș dori să le menționez pentru domnul președinte. Important este că tot ce am făcut până acum și anii '90 au constituit o activitate foarte intensă în protecția copiilor fără adăpost, în protecția copiilor care trăiauîn orfelinate, important este că tot ce am făcut până acum va continua: acces la educație de calitate pentru copii, protecția copiilor cu părinții plecați în străinătate, migrația tinerilor", a declarat președintele executiv al ONG-ului "Salvați Copiii", Gabriela Alexandrescu.

Președintele se va întâlni cu reprezentanții Salvați Copiii, evenimentul fiind stabilit să înceapă la ora 11,00. După aceea, șeful statului va ieși în grădina Palatului Cotroceni și le va oferi autografe celor mici, urmând să susțină și o declarație de presă, a transmis corespondentul Realitatea TV.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că dorește să promulge, simbolic, tot în această zi, dublarea alocaţiilor pentru copii, de la 42 la 84 de lei.