MENIU

Ultima aroganță a miliardarului Ion Țiriac. Cât a dat pe un tractor

Ultima achiziție la Țiriac Collection - un tractor Porsche de epocă. Foto/TC

Ion Țiriac a făcut o nouă achiziție de lux, mai puțin obișnuită pentru colecția sa! Mai exact, a cumpărat un tractor Porsche. 

Utilajul a fost restaurat în urmă cu 15 ani și este considerat de specialiști o adevărată bijuterie. Fostul tenismen a sărbătorit, la finalul lunii noiembrie, 10 ani de la înființarea colecţiei sale auto de la Otopeni, prilej cu care a mărturisit că îi plac din ce în ce mai mult piesele vechi.

Porsche-Diesel Super S 308 este versiunea extinsă a mult mai cunoscutului Super N 308, având un motor de 2.625 cc și dezvoltând 38 CP. Acest model, urmașul lui Allgaier A 133 S, a fost înlocuit mai târziu de versiunea modernizată, Porsche-Diesel Super N 309.

Producția acestui tractor a început în 1950, inițial în colaborare cu Allgaier Werke GmbH (sub marca Allgaier) și apoi, începând cu 1956, în colaborare cu grupul Mannesmann, care avea o unitate de asamblare în Friedrichshafen, notează gsp.ro.

 Recent, Colecția Țiriac a fost completată cu un Mercedes AMG Project One, o maşină inspirată de monoposturile Mercedes din Formula 1. Ultima „jucărie“ a lui Țiriac poate atinge viteza de 350 de kilometri la oră. Și a ajuns în posesia acestuia după o așteptare de... cinci ani!  

„Acea maşină pe care de cinci ani o aştept, a ajuns astă-noapte, acel Mercedes de curse, Project One. Nu întrebaţi cât costă pentru că e obscen, dar îl avem şi e în colecţie. Îl vom desface împreuna imediat după Anul Nou”, a declarat miliardarul pentru Orange Sport.

Colecța lui Țiriac cuprinde aproximativ 400 de automobile, iar mai mult de jumătate dintre ele sunt de epocă. Celelalte sunt fabricate în ediţii limitate. 

Mai multe articole despre:
tiriac collection tractor porsche ion tiriac