MENIU

Secretele incredibile pe care Marioara Zăvoranu le ascundea la Iaşi

Secretele incredibile pe care Marioara Zăvoranu le ascundea la Iaşi

Putina lume stie ca Oana Zavoranu isi are originile intr-un mic catun aflat la numai cativa kilometri de municipiul Iasi, in localitatea Curaturi, din comuna Ciurea. Aici au trait bunicii Oanei Zavoranu, cei care au adoptat-o pe Marioara Zavoranu, mama vedetei, pe cand aceasta din urma avea doar cateva luni.

Rudele din Curaturi au istorisit jurnalistilor bzi.ro intreaga poveste, destinul acestei familii care ar putea face obiectul unui subiect de film daca s-ar gasi cineva sa scrie si un scenariu.

Marioara Zavoranu, abandonata intr-un tren, a fost gasita de familia Radu, din Ciurea, care a vazut in aceasta intamplare un semn divin si a decis sa adopte pruncul. Totul se intampla in anul 1947.

"Familia Radu mergea spre Bucuresti, cand a observat pe o banca o fetita lasata singura. Si-au dat seama ca este un copil abandonat, au luat-o, au anuntat Politia dupa care au facut demersurile necesare sa o adopte. Parintii adoptivi ai Marioarei se numeau Gheorghe si Cati Radu si o buna perioada au trait in Curaturi, dupa care s-au mutat la Bucuresti. Faceau parte dintr-o familie respectabila, Gheorge fiind colonel, iar Cati era functionara", a povestit Alexandru Grecu, verisorul Marioarei Zavoranu.

Marioara Zavoranu a crescut mai mult la Bucuresti, dar venea frecvent la Curaturi unde-si petrecea mai ales vacantele. Parintii Marioarei au obtinut un apartament in blocul Scala din Bucuresti.