MENIU

SCANDAL înainte de CANNES. Filmul despre viaţa prinţesei Grace, CONTESTAT la Monaco

Nicole Kidman în rolul lui Grace de Monaco

Scandal înaintea festivalului de film de la Cannes. Pelicula care va deschide festivalul a atras furia familiei regale din Monaco. Filmul despre viaţa actriţei americane Grace Kelly, devenită prinţesă în urma căsătoriei cu suveranul principatului Monaco, este catalogat de cei trei copii ai săi drept o "farsă", cu "referinţe istorice eronate şi îndoielnice".

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi cele două surori ale sale, prinţesele Caroline şi Stéphanie, au criticat vehement filmul "Grace of Monaco", un lungmetraj despre viaţa mamei lor. Într-o declaraţie de presă, cei trei spun că "trailerul pare o farsă şi confirmă natura complet fictivă a acestui film."

Filmul suprinde viaţa actriţei Grace Kelly, interpretată de Nicole Kidman, după şase ani ca prinţesă. Povestea acoperă doi ani din mariajul cu Rainier şi exlorează relaţia din spatele uşilor închise, dar şi imaginea publică a celor doi.

În declaraţia de presă a actualului suveran al regatului Monaco se mai spune că "familia princiară nu doreşte să fie asociată în niciun fel cu acest film care nu reflectă realitatea şi regretă că istoria sa a fost folosită incorect, în scopuri pur comerciale"