MENIU

Robert de Niro va decerna Palme d'Or la festivalul de la Cannes

Actorul american Robert de Niro este cel care va decerna marele premiu al festivalului de la Cannes, Palme d'Or, la cea de-a 61-a ediţie, desfăşurată în perioada 14-25 mai 2008.

În seara de gală a festivalului de la Cannes, Robert de Niro va înmâna câştigătorului Palme d'Or 2008, iar cu această ocazie va fi proiectat filmul "What Just Happened", de Barry Levinson, cu Robert de Niro, Bruce Willis, Robin Wright Penn, John Turturro şi Sean Penn.

Pelicula care va deschide festivalul, pe 14 mai, este "Blindness", de Fernando Mereilles, cu Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover, Gael García Bernal. Filmul a fost inclus în competiţie, alături de "Entre les murs", în regia lui Laurent Cantet, al treilea film francez selectat, şi "Two Lovers", de James Gray, cu Joachim Phoenix şi Gwyneth Paltrow în rolurile principale.

Acestea sunt cele mai recente intrări în selecţia oficială a festivalului, în care se regăsesc încă doi cineaşti francezi - Arnaud Desplechin, cu "Un conte de Noël" şi Philippe Garrel, cu "La frontiere de l'aube", şi americanii Clint Eastwood cu "The Changeling", un thriller cu Angelina Jolie, şi Steven Soderbergh, care prezintă un film de patru ore despre viaţa războinicului Ernesto "Che" Guevara, interpretat de Benicio Del Toro ("Che").
Mai multe articole despre:
Robert de Niro