MENIU

Paolo Lagana: "Atitudinea lui Cheloo instigă la violență. Primesc mesaje că trebuie să mor"

Paolo Lagana: Atitudinea lui Cheloo instigă la violență

Italianul Paolo Lagana, concurent în cel mai recent sezon al emisiunii „X Factor” de la Antena 1, a povestit într-un interviu că pe parcursul show-ului de televiziune a fost de multe ori jignit deoarece este homosexual.

Dincolo de momentul în care Cătălin Ștefan Ion, cunoscut sub pseudonimul Cheloo, i-a spus în timpul unei emisiuni că îl disprețuiește deoarece este homosexual, Paolo a fost jignit de mai multe ori pe parcursul colaborării sale cu postul TV, scrie Yahoo News

Când s-a decis să participe la „X Factor", s-a gândit că apariția sa pe ecran va fi un lucru bun și pentru comunitatea gay din România, care nu este foarte vizibilă în societate.

După cum povestește Paolo, mai văzuse emisiuni de acest gen în străinătate și nu se gândea că se vor face glume proaste sau că juriul îi va judeca pe concurenți în funcție de orientarea sexuală sau de numărul kilogramelor: „Când am văzut primul episod din emisiune la televizor mi-am dat seama că e plină de glume proaste. M-am gândit „Aoleu? Ce se întâmplă cu mine? Cum o să fie editate imaginile?". Nu mi-a plăcut cum trata Cheloo concurenții, era ceva de prost gust. Oamenii râd și îi judecă pe ceilalți oameni pentru niște caracteristici personale care n-ar trebui luate în calcul. Bine, faci niște glume pentru public, dar în limita bunului simț, nu să ajungi să discriminezi, să jignești. Clar, mi-era foarte frică. Și știam că eu o să fiu atacat foarte dur".

De exemplu, într-una din zilele cu repetiții de la începutul show-ului TV, Cheloo a refuzat să dea noroc cu el: „Am dat mâna cu toată lumea, și cu el am vrut, dar el a refuzat. A zis „Pleacă de aici" și nu mi-a dat mâna".

Paolo crede că, prin comportamentul său, Cheloo încurajează atitudinile homofobe din România. Italianul a primit multe mesaje de susținere pe rețelele de socializare, dar și mesaje pline de ură: „Atitudinea lui Cheloo instigă la violență. Primesc mesaje de la oameni care mă înjură, care îmi spun că trebuie să mor, care mă întreabă ce caut eu în România, care e o țară ortodoxă, ce nu acceptă homosexualii, și că trebuie să mă întorc în Italia”.

Mai multe articole despre:
Paolo Lagana catalin stefan ion