MENIU

ŞOC: Un MARE AFACERIST din România, dat în urmărire generală, A MURIT

Un om de afaceri din România, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare în dosarul "Mită la MAI", ar fi încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, în Iordania.

Potrivit unor surse apropiate familiei, citate de Ziarul Profit, omul de afaceri gălăţean ar fi decedat ca urmare a unei complicaţii cardiace.
 
"Am luat legătura cu familia lui Cătălin Chelu. Din păcate, aceştia au confirmat faptul că acesta a decedat în urma unei complicaţii cardiace, în cursul zilei de ieri (duminică - n.r.). Asta e tot ce pot să vă spun", a declarat unul dintre directorii unei companii controlate de Chelu.
 
Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată în decembrie 2010, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Alţi trei oameni de afaceri din zona de interes ai lui Chelu, respectiv Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, au fost acuzaţi de complicitate la infracţiunea de dare de mită.
 
Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat de tentativa de a-l mitui pe fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestorul Dan Fătuloiu, căruia i-a promis iniţial un milion de euro, apoi 50 de mii de euro, două maşini de lux şi un teren. În schimbul banilor, Fătuloiu trebuia să intervină pentru a-l scăpa pe Chelu și pe apropiați ai acestuia de dosare penale.
Mai multe articole despre:
om de afaceri