MENIU

Jackie Chan vine în România

Jackie Chan

Jackie Chan va fi numit de către Casa Româno-Chineză ambasador cultural al relațiilor româno-chineze, când va sosi pentru prima dată în România pe data de 11 septembrie, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc.

„Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de Ambasador al relațiilor culturale dintre cele două țări  pentru a promova produsele culturale românești în China. Preocuparea organizației noastre este de a prezenta oferta culturală a țării noastre la nivel social și instituțional în China, prin intermediul marilor personalități din toate domeniile vieții social-economice din China, dar și din România”, a declarat doamna Ecaterina Vanea, directorul Casei Româno-Chineze.

În prezent, Jackie Chan este Ambasador al Bunăvoinței din partea UNICEF. Prima sa acțiune în această postură a fost vizitarea Cambodgiei, în aprilie 2004 și susținerea copiilor cu HIV-SIDA din această țară.

De asemenea, de-a lungul timpului, Jackie Chan a promovat diferite cauze și acțiuni caritabile. A militat împotriva abuzului față de animale și a susținut eforturile de ajutorare în caz de catastrofe, cum a fost în cazul inundațiilor din China și a tsunami-ului din Oceanul Indian din 2004.

După cutremurul din regiunea Sichuan din China, în 2008, actorul a donat echivalentul unui milion de euro în scopul ajutorării sinistraților.

Mai multe articole despre:
România actor Jackie Chan