MENIU

Eliza Iliescu a împlinit 19 ani. Cine sunt părinții biologici ai fetiței născute de "cea mai bătrână mamă din lume"

Eliza Iliescu a împlinit 19 ani! Adriana Iliescu, fostă profesoară, a născut-o pe Eliza Maria Bogdana la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești, din București, prin fertilizare in vitro. Evenimentul a fost unul de Cartea Recordurilor și Adriana Iliescu a devenit „cea mai bătrână mamă din lume” pentru că a născut-o pe Eliza când avea aproape 67 de ani.

Adriana Iliescu a avut o sarcină gemelară obținută în urma unei fertilizări in vitro și a născut, pe 16 ianuarie 2005, primul său copil, o fetiță. Celălalt copil, cu o greutate de 700 de grame, a încetat din evoluție.

Cine sunt părinții biologici ai Elizei

Eliza nu este copilul biologic al Adrianei, deoarece ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, Adriana Iliescu a fost mai degrabă o mamă purtătoare. 

Cazul femeii reprezintă o premieră în România și in lume, fiind extrem de rare situațiile în care femei a căror vârstă depășește 55-60 de ani reușesc să aducă pe lume copii, scrie bzi.ro

Povestea a devenit știre în întreaga lume și a dat naștere la o serie de controverse referitoare la corectitudinea din punct de vedere etic a aplicării unui tratament de fertilizare după o anumită vârstă.

Mai multe articole despre:
eliza iliescu adriana iliescu