MENIU

Dr Oz: Dieta de 7 zile care îţi schimbă metabolismul

Dr Oz: Dieta de 7 zile care îţi schimbă metabolismul / Foto: sanctuaryofstyle.net

Slăbeşti mâncând mai mult cu această dietă recomandată de dr. Oz, care promite să-ţi pună metabolismul la treabă.

Nu este nevoie să te înfometezi ca să slăbeşti, spune dr. Oz, care recomandă un truc simplu: „Altenaţi o zi cu multe calorii şi una cu puţine calorii. Când consumaţi mai multe calorii oferiţi corpului nutrienţi pentru a întări muşchii şi a îmbunătăţi metabolismul. Când sonsumaţi puţine calorii vă forţaţi corpul să ardă grăsimi.”

Dr. Oz îţi recomandă ca o zi să consumi aproximativ 2000 de calorii, iar următoarea zi să te limitezi la 1200 de calorii. Astfel, poţi mânca ceea ce îţi place, dar vei scăpa şi de kilogramele în plus. Pentru a nu fi nevoită să numeri calorii şi să ghiceşti ce e bun şi ce nu, dr. Oz s-a gândit şi la un meniu pentru fiecare zi.

Dr. Oz te lasă să alegi cum vrei să prepari alimentele, dar trebuie să eviţi prăjelile. Astfel, carnea se poate face la cuptor, la grătar sau fiertă, iar ouale se pot servi fierte sau sub formă de omletă fără ulei. Legumele se pot găti la aburi, se pot face salată sau dacă îţi place le poţi servi ca atare. În zilele cu 2000 de calorii poţi să iei şi gustări constând într-un fruct sau o legumă.

Ziua 1 – 2000 de calorii

Micul dejun – un ou, un sfert de ceaşcă de brânză, două felii şuncă de curcan, o felie de pâine integrală prăjită, o portocală medie.
Prânz – două felii de pâine integrală, o bucată piept de curcan, o felie de brânză, două felii de roşie, un morcov, o banană, patru pătrăţele de ciocolată neagră.
Cină -  o cească paste integrale, 100 grame piept de pui, o cească broccoli, o ceaşcă dovlecel, o ceaşcă sos de roşii, un iaurt cu fructe.

Ziua 2 – 1200 de calorii

Micul dejun – un iaurt mic simplu, 15 migdale, o linguriţă miere, fructe de pădure.
Prânz – o ceaşcă paste integrale, 30 grame mozzarella, un ardei gras
Cină – 100 grame somon, jumătate de ceaşcă broccoli, un iaurt mic.

Citeşte mai multe pe unica.ro.