MENIU

DOLIU în lumea teatrului românesc. Un ACTOR de comedie URIAȘ a murit

Doliu la Teatrul de Comedie

Este doliu la Teatrul de Comedie, după ce actorul Gheorghe Dănilă a murit, la vârsta de 72 de ani. Problemele de sănătate l-au făcut să se retragă din activitate în urmă cu câțiva ani.

Gheorghe Dănilă s-a stins din viață pe 1 martie 2021, la vârstă de 72 de ani. Pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie din București, colegii acesuia au transmis mesaje de condoleanțe familiei.

"Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață", se spune în mesaul publicat pe Facebook.

Actorul Gheorghe Dănilă a făcut parte din echipa Teatrului de Comedie încă din anii 1980. Și-a făcut debutul în rolul lui Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Dabija (1983).

Acesta a mai putut fi văzut în alte piese precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc.