MENIU

Doliu în lumea muzicii românești: o legendă care a împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr. a murit. Suferea în tăcere de o boală gravă

Lolică Nicolae, un talentat artist care a împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr., a murit. După o carieră de succes în teatru, bărbatul a primit un diagnostic devastator.

Cu aproximativ un an în urmă, destinul lui Lolică Nicolae a suferit o schimbare radicală. Artistul a primit diagnosticul de cancer la ficat. Chiar și în fața acestei vești teribile, el nu a renunțat la scenă. La vârsta de 61 de ani, slăbit de puteri din cauza bolii nemiloase, Lolică Nicolae continua să încânte publicul cu talentul său inconfundabil.

Marele violonist a fost invitatul special al lui Ștefan Bănică Jr. la spectacolele pe care le-a susținut la Sala Palatului. Muzica și talentul său au impresionat și au făcut să aplaude în picioare mii de spectatori. 

”Vestea a tulburat întreagă industrie muzicală. A descoperit în urmă cu un an că are cancer la ficat. S-a generalizat după. Mergea și cânta cu drena după el. S-a chinuit foarte mult. Avea 61 de ani. Un mare muzician al României chiar nu a fost scos în față. A cântat în toată lumea, a fost chiar și în Japonia. Are o fată. Muzicienii mari nu au fost luați în seamă. A cântat cu marea soprană Daniela Vlădescu, Ștefan Bănică Jr., Irina Sârbu. Regret foarte tare, și eu, și soțul meu”, a declarat Gina Lincan, pentru Spynews.ro.

Lolică Nicolae a fost un artist deosebit de influent în industria muzicală din România și a reușit să promoveze cu succes muzica țării noastre în străinătate.

Mai multe articole despre:
stefan banica jr doliu muzica lolica nicolae