MENIU

Alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. De ce le recomandă specialiștii

Alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. De ce le recomandă specialiștii

Descoperă cele 7 alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. Dacă preferi să îți stimulezi energia fără să ai parte de reacții adverse precum anxietate, insomnie sau probleme cu stomacul, una dintre acestea poate fi soluția.

Din fericire, există alternative la cafea care te vor ajuta să fii plină de energie și bună dispoziție dis de dimineață. Iar multe dintre acestea îți oferă și beneficii bonus pentru sănătate.

Cofeina este un stimulent natural care afectează creierul și sistemul nervos, pentru a crește vigilența și a întârzia oboseala. Din aceste motive, este evident că este super utilă atunci când vrei să rămâi trează. Cafeaua are beneficiile ei pentru sănătate, dar poate fi și înșelătoare.

O supradoză de cofeină poate crea mai multe efecte neplăcute asupra corpului și a minții. Printre cele mai frecvente sunt nervozitatea, arsurile la stomac și calitatea slabă a somnului. Acest lucru este valabil mai ales dacă bei cafeaua pe stomacul gol.

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilor

7 alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia

Ți-am pregătit o listă cu alternative sănătoase recomandate de specialiști, care te vor ajuta să ai mai multă energie, să te odihnești mai bine și să reduci stresul. Renunțarea la cafea nu trebuie să însemne că spui adio unui ritual de dimineață reconfortant. De fapt, o înghițitură fierbinte din ceva mai puțin agresiv îți poate oferi în mod surprinzător aceleași efecte de revigorare.

Ceaiul negru nu este o băutură fără cofeină. Dar o ceașcă de ceai negru preparat conține aproximativ jumătate din cantitatea de cofeină pe care o conține aceeași cantitate de cafea.

Ceai verde

Dacă vrei să adaugi o băutură la lista ta zilnică, specialiștii recomandă ceaiul verde. Studiile au constatat că ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi. Este o sursă mare de antioxidanți, iar cantitatea de L-teanină stimulează creierul și reduce stresul.

Matcha

Îl poți considera un ceai verde cu superputeri. Matcha este cultivat în mod tradițional la umbră, ceea ce permite plantei să dezvolte mai mulți compuși bogați în antioxidanți și aminoacizi. Deoarece poți consuma întreaga frunză, beneficiezi simultan de mai multe dintre beneficiile ceaiului verde.

Yerba maté

Este o băutură tradițională sud-americană care ocupă cu succes un loc în lista de 7 alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia. Conține mult mai puțină cofeină decât cafeaua, iar datorită sursei complexe de antioxidanți s-a constatat că îmbunătățește memoria și capacitatea de atenție.

Guarana

Guarana este extractul vegetal activ care se găsește în multe băuturi energizante. Consumul de guarana susține sănătatea organismului și poate chiar să trateze tulburările digestive. Ai grijă să consumi o cantitate mică, deoarece conține multă cofeină.

Citește continuarea aici

Secretele unui somn odihnitor: strategii pentru a vă regla programul de somn ca un profesionist

Mai multe articole despre:
consum cafea energie