MENIU

DESTIN sau întâmplare? De ce a ORBIT Andrea Bocelli

<p>Andrea Bocelli</p>

La vârsta de şase ani a început să ia lecţii de pian, iar mai apoi a început să cânte la flaut şi la saxofon. Fiind pasionat de muzica lirică, visul vieţii sale a fost să devină un mare tenor. Şi, destin sau întâmplare, chiar a devenit, scrie EVZ.ro.

Faimosul tenor Andrea Bocelli s-a născut în Lajatico, în regiunea Toscana din Italia, în 1958 şi a crescut la ferma familiei. S-a născut cu un glaucom grav, iar în 1970, la vârsta de 12 ani a orbit total, în urma unui accident din timpul unui meci de fotbal. Şi iar, destin sau întâmplare? În acelaşi an în care a orbit, a câştigat prima competiţie muzicală, cu melodia "O Sole Mio".

Caii au devenit o altă pasiune a lui, încă de mic, când bunicul îi povestea despre naşterea primului mânz la fermă. Bocelli îşi petrecea timpul cântând în copilarie, şi mai târziu îşi va aminti, în cadrul unuia dintre interviurile pe care le-a acordat, că a fost "unul din acei copii care este rugat să cânte pentru rude! Nu cred că cineva decide să devină cântăreţ, alţi  oameni decid pentru tine prin reacţiile lor".

După ce a terminat liceul, în 1980, a început să studieze dreptul la Universitatea Pisa. După ce a terminat facultatea ca "doctor în drept" a petrecut un an ca avocat din oficiu. Iar pentru a putea să îşi plătească taxele, Bocelli cânta seara în diferite baruri. Până când Luciano Pavarotti l-a descoperit şi i-a dat şansa de a cânta alături de el.

Citeşte mai mult pe EVZ.ro

Mai multe articole despre:
tenor orb Luciano Pavarotti Andrea Bocelli