MENIU

DEMIS ROUSSOS A MURIT.Cântăreţul supranumit "doctorul inimilor", viaţă de poveste

<p><strong>Demis Roussos a murit.</strong></p>
<p><strong>Demis Roussos a murit.</strong></p>

DEMIS ROUSSOS a murit. Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Artistul avea 69 de ani.

DEMIS ROUSSOS a murit. Demis Roussos a vândut peste 60 de milioane de albume în întreaga lume şi a lansat hit-uri de neuitat, cum ar fi: “Goodbye My Love Goodbye”, “My Friend the Wind”, “Zorba”, “Forever and Ever”, “Lovely Lady of Arcadia”. După o carieră de 5 decenii, Roussos are o avere de 96 milioane de dolari.

Fosta soţie a starului, Pamela Roussos Raţiu s-a născut în America şi este stabilită în Transilvania de mai mulţi ani. Ea l-a întâlnit pe Demis Roussos în 1983, cu ocazia unui eveniment desfăşurat în Grecia, iar pe urmă s-au căsătorit. Pamela şi-a petrecut următorii 15 ani din viaţă în Grecia, unde a lucrat la o mulţime de proiecte, a scris o carte de bucate, s-a ocupat de imaginea publică a lui Demis Roussos, a învăţat multe în domeniul decoraţiunilor florale şi a celor gastronomice şi s-a ocupat de organizarea unor evenimente. De asemenea, ea s-a ocupat de imaginea şi coordonarea unor evenimente din Atena şi din alte capitale europene, a colaborat cu Warner Brothers, UNICEF şi mulţi alţii.

Demis Roussos e faimos şi pentru felul rapid în care a pierdut în greutate. În urmă cu mai mulţi ani, Roussos cantarea peste 150 de kilograme, in doar sapte luni reusind sa "stearga" nu mai putin de 50 dintre ele, lucru care i-a facut pe toti sa se intrebe la ce trucuri si diete a apelat pentru a avea un asemena rezultat!

In cartea „A question of weight”, scrisa de Demis Roussos impreuna cu Véronique Skawinska, Demis a povestit cu sinceritate despre lupta sa dusa contra obezitatii. In cuprinsul cartii se regasesc capitole precum: „Mecanismele naturii”, „Viciilesi virtutile tehnicilor de slabire”, „La bucatarie”, „Retete de slabire”… Demis Roussos a reusit sa slabeasca mancand 2 mese si 3 gustari, in fiecare zi, fara efort fizic intens si fara medicamente.

DEMIS ROUSSOS a murit. Numele adevarat al cantaretului este Artemios Ventouris Roussos si s-a nascut in Egipt pe 15 iunie 1946. Copilul Demis devine interesat de jazz inca de la varsta de 10 ani, cand incepe sa studieze si tainele muzicii cantate la trompeta, scrie eva.ro.

Cativa ani mai tarziu Demis emigreaza in Grecia impreuna cu familia. In scurt timp, Demis se gandeste la o solutie pentru a-si intretine familia si se angajeaza ca muzician de cabaret in Atena, unde invata sa cante la chitara si la pian. Prima sa formatie a fost "The Idols", unde canta la chitara bas.

Primul album la care Demis a colaborat cu Vanghelis – cand a luat nastere "Aphrodite’s Child" – a inregistrat doar in Franta vanzari de peste un million de copii! Celebritatea a fost din acel moment doar la un pas de el, lumea intreaga cunoscandu-l si admirandu-l. Curios este tocmai ca vocea lui minunata a fost descoperita accidental! La scurt timp dupa aceea, influentele muzicii egiptene aveau sa se regaseasca in stilul muzicii lui Demis.

"My Reason", "Happy To Be On An Island In the Sun", "Goodbye My Love, Goodbye", precum si "Time" si "Voice and Vision" au reprezentat mai apoi cele mai de succes albume ale lui Demis.

Prin muzica sa, Demis voia sa transmita tuturor oamenilor un mesaj de pace! In acelasi timp, el militeaza si pentru protejarea mediului inconjurator. Intr-o zi, in luna iunie a anului 1985, Demis si Pamela, sotia sa, au calatorit cu avionul de la Atena la Roma, dar aeronava a fost deturnata si Demis a fost tinut ostatic cateva zile la Beirut. Cum orice lucru are si o parte frumoasa trebuie sa spunem si ca rapitorii au sarbatorit cu el impreuna in captivitate ziua sa de nastere si l-au eliberat apoi pentru ca si-au dat seama ca este insusi Demis Roussos! La putin timp dupa aceea el a scos albumul "The story of Demis Roussos".

Mai multe articole despre:
Demis Roussos demis roussos a murit