MENIU

Cum va arăta locul unde va fi înmormântat Cornel Patrichi

Cornel Patrichi va fi înmormantat joi la cimitirul de la Pipera, după ce Gigi Becali i-a oferit un loc de veci cu câteva ore înainte ca marele coregraf să se stingă.

„Ştim că s-a facut deja o solicitare în acest sens”, a declarat preotul Constantin Păun.

Conform apropiaţilor familiei coregrafului, locul de veci al acestuia va fi pe malul lacului, potrivit wowbiz.ro. 

 

Cornel Patrichi a murit marţi după prânz în locuinţa sa din Bucureşti. Coregraful a fost operat de cancer la plămâni în 2014. În ultimele luni, acesta s-a luptat cu o anemie severă, care l-a ţinut la pat.

Cornel Patrichi s-a născut la București, la 1 aprilie 1944. A fost elev al Școlii elementare 18, din Piața Romană, iar ''dintr-o întâmplare'' a ajuns la școala de balet.

''În mod normal, copilul începe de acasă să țopăie, iar părinții observă și spun hai să-l ducem la școală. Eu am nimerit la școala de coregrafie dintr-o întâmplare. Era 1953 (..). A apărut o doamnă care ne-a întrebat dacă vrem să mergem la balet. Luase notele noastre de la sport și de la cultura generală. Așa am nimerit eu la școala de balet. (...) Viața unui copil, într-o școală de balet, e cumplită! E anostă... Abia într-a VIII-a a început să-mi placă! Se îmbina arta cu tehnica... Dansul clasic nu e o plăcere pentru un copil!'', spunea Cornel Patrichi, într-un interviu.

A urmat apoi cursurile Liceului de coregrafie, pe care l-a absolvit în 1962. Unchiul său, care era director muzical la Teatrul ''Constantin Tănase'', l-a angajat prim-balerin, conform Agerpres.

Mai multe articole despre:
Gigi Becali cimitir cornel patrichi