MENIU

Claudia Motea la Los Angeles, cu Spectacolul “Iubește-mă Americă”

Invitată special de Fundația Româno-Americană  “La Steaua”, sponsorul acestui eveniment, actrița Claudia Motea va pleca la 1 noiembrie în America, unde va susține spectacolul inedit, “Iubește-mă Americă”, apoi este așteptată la Toronto, unde este invitat special. 

Talentata actriță va avea un program încărcat la Los Angeles, unde este așteptată de Fundația Româno-Americană  “La Steaua”, dar și de “Federația Americană a Industriei Muzicii de Film”. Claudia Motea va semna un contract cu federația, pentru muzica originală a filmului de lungmetraj “SPOVEDANII”, al cărui scenariu îi aparține, regia Ioan Cărmăzan, Scenografia Diana Mețiu. Pe agenda actriței se află și o întrevedere cu multimilionarul Nick Rădoi, care a acceptat un rol în filmul “SPOVEDANII”, el urmând să se implice și ca producător.

În data de  8 noiembrie  Claudia Motea va fi prezentă la Toronto, în cadrul “FESTIVALULUI de FILM ROMÂNESC”, unde este invitată de onoare cu spectacolul “Iubește-mă Americă”, și filmul “Kandy”, la care este co-producător, co-scenarist și actriță în rol principal.

 

Spectacolul “Iubeşte-mă... America!”, premiat în America şi în România, evocă povestea fascinantă a unei actriţe din România, Stela, care proaspăt ajunsă pe meleagurile Americii, întâmpină peripeţiile de adaptare, specifice oricărui emigrant din lume.

În rolul principal, Stela, actriţa cântă, dansează, vorbeşte cu Statuia Libertăţii, devine înger păzitor îngrijându-şi aripile, prăfuite uneori, mănâncă stele cu iubitul ei, trăind sentimentul libertăţii în plin New York. De pe scenă Stela interacţionează cu celelalte şapte personaje de pe ecran.

La sfârşitul piesei fiecare spectator se  va regăsi cu siguranţă în povestea Stelei , înţelegând de ce, în cronici , Claudia Motea  este  numită  Giulietta Masina a zilelor noastre.  VIDEO

Cludia Motea, actrița care ne-a făcut mândrii peste ocean

Timp de zece ani, Claudia Motea s-a impus în Canada, atât ca actriţă dar şi ca dramaturg, câştigând importante premii pentru actorie şi dramaturgie în cadrul festivalurilor de teatru și film canadian. „O actriţă cu entuziasm contagios şi cu un registru actoricesc de excepţie,  o nouă Giulietta Masina a zilelor noastre”, sunt câteva aprecieri pertinente culese din cronicile scrise în America şi în România despre această actriţă/dramaturg/scenarist. 

În prezent, în România, Claudia Motea activează ca director artistic al Trupei de teatru UZPR, formată din membrii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, fiind implicată și în pre-producția filmului “SPOVEDANII” unde este scenarist, co-producător și unul dintre actorii principali. La sfârșitul lunii noiembrie Claudia Motea va lansa două cărți. “Preludii în Cetatea – Soarelui” și  “Bărbatul de nota zece”.

 

 

Mai multe articole despre:
Claudia Motea